Puntjes, dingetjes enz

21/11/2015 - 1 reactie

Hai hai, ben ik weer even op de zaterdagavond. Hoe gaat het met jullie allemaal, alles flex? Ik zit lekker op de bank en heb net heerlijk gekookt namelijk een paarse spruitjes (ze bestaan, ja echt!) linzenschotel met harissa yoghurt. Recept komt snel op Des Kookt. En verder dus:

Blog gerelateerd:
Ik had heel eventjes een pauze, mijn hoofd stond er even niet naar. Maar inmiddels vind ik het schrijven weer een heerlijke afleiding. Ik merk dat ik ook stukjes schrijf om het schrijven te blijven verbeteren en erin te oefenen. Soms heb ik even inspiratiegebrek, dus als er nog onderwerpen zijn waarvan jullie denken dat ik erover MOET schrijven (hoe je je teennagels knipt, welke kaasschaaf het beste is of de scankassa bij de appie heyn) dan roepen jullie maar.

Ed gerelateerd:
Ed is zo’n schatje. Nee, maar echt. Hij is zo lief. Houdt van knuffels en kusjes geven en van zingen. Hij leert nu allemaal nieuwe kinderliedjes en dan zingt hij mee. Zijn favoriet is olifantje in het bos. En de poezendans van Dirk Scheele waar hij de hoofdrol had in de musical (goed, hij ging met andere kindjes lekker dansen op het liedje, maar he, wij ouders waren uitgenodigd en ik voorzie gewoon al een rol in een Broadway musical). En hij is dus echt een grote broer. Ik vind het altijd interessant hoe kinderen (en dus later volwassenen ) een bepaalde rol in het gezin hebben. Als ik naar mezelf kijk bijvoorbeeld: ik ben echt de oudste. En mijn zusje ook echt de jongste, die bijvoorbeeld veel meer kon maken en die wat meer verwend wordt. Dat merk ik dus ook bij Ed. Hij is voorzichtiger, rustiger, en hij let altijd goed op zijn broertje. Terwijl wij, dat denk ik tenminste, hem helemaal niet zo “behandelen”.

20151008_163111(0)

Ed, de belangrijkste hoofdrolspeler in de musical “De Poezendans” (hahahaha, check die zelfgemaakte staart)

Joep gerelateerd:
Joep is OOK al zo’n schatje. Godohgod, hoe doe ik dat toch he zulke mooie schattige kinderen maken. Joep is echt heel lief verder hoor, maar hij zit ook nog steeds in die mega 1 jaar sprong. En hij krijgt tandjes dus hij kwijlt als een labrador dus dat betekent heel veel wisselen van truitjes en slabbetjes op een dag.

Sport gerelateerd:
Na dit stukje is het mij nog 2x gelukt om 5 km te lopen. En toen kreeg ik weer last. Daar baal ik dus heel erg van want dat betekent dus dat ik echt echt Heel Erg Rustig Aan moet doen terwijl ik gewoon weer flinke afstanden wil maken. Ik loop dus nog steeds hard, maar ik focus me op dit moment meer op yoga.

Winterdepressie gerelateerd:
Ik waak er echt voor, dus ik moet eerlijk zeggen dat het meevalt. Ik slik ook veel vitamine D en zorg dat ik goed voor mezelf zorg dus blijven sporten en gezond eten en ok zo af en toe een stukje roombotercaramelcake, njammiee.

Werk gerelateerd:
Zucht. Ik zoek dus nog steeds een baan lieve menschen, voor 24 uur. Minpunt: ik ben NIET flexibel, wat inhoudt dat ik dus wil werken op 3 vaste dagen. Pluspunt: lees mijn hele blog maar door of mijn Linkedin. Pluspunt2: ik deel regelmatig taart en koekjes uit op de afdeling, zelfgemaakt ook nog, dus ik ben gewoon de beste collega voor 3 dagen ooit.

Gezond eten gerelateerd:
Dat gaat prima, ik eet ook veel meer vis! En minder rood vlees. Ik wil echt minderen met vlees, ja dat nieuwbericht dat rood vlees kan zorgen voor kanker heeft mij wel angstig gemaakt. Maar ik ben wel echt ZO’N zoetekauw, niet normaal meer. Hoe kan ik dit minderen lieverds, heeft er iemand tips?? Want als ik ’s avonds op de bank zit (zoals nu), dan crave ik ELKE AVOND gewoon naar iets lekkers. Dus help me out please.

Dingen die ik deze week ga doen waar ik naar uitkijk gerelateerd:
OPRUIMEN en WOONKAMER opnieuw inrichten. Ja, ben ik super blij mee. Ons atelier ga ik helemaal uitmesten: te beginnen met de boekenkast. Er zijn zoveel boeken die geen, zoals Marie Kondo dat zegt, “joy sparks”. En de woonkamer yes yes, met een nieuwe lamp, en een nieuw tvkastje en nieuwe foto’s SUPER LEUK gewoon.

Serie gerelateerd:
Een goede serie is voor mij: super spannend, klein beetje humor en goede eindes die uitnodigen om verder te kijken. En daarom MOETEN jullie Broadchurch en The Missing kijken want super spannend en gewoon echt heel goed. Verder keek ik The Bridge seizoen 2, ook weer goed. En LOML en ik kijken nu weer Mad Men. Ook best wel spannend, maar ook heel mooi om naar te kijken (love love LOVE alle jurkjes die er gedragen worden), en dan heb ik het natuurlijk vooral over Don Draper (manmanman, wat een VENT)

main-farewell-to-don-draper-

En tenslotte Des gerelateerd:
Het gaat gewoon goed met mij. Het loopt allemaal op rolletjes, en daar ben ik heel erg blij om.

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Linny 22/11/2015

    Fijn dat alles zo lekker loopt, lekker van genieten! X

  • Laat een reactie achter