wat doe ik verkeerd jongens

30/11/2015 - 8 reacties

f7a67c71a6b90e4006fd483c16a4a2d6

Sinds kort heb ik er een nieuwe verslaving cq hobby bij en dat is namelijk: plaatjes kijken van mooie woonkamers. Weet u nog dit stukje? Voorheen was onze woonkamer 1 grote ruimte met heel veel speelgoed, maar daar was ik dus een beetje klaar mee.
“Ze hebben ons leven al ingenomen, maar mijn huis, daar blijven ze van af!” riep ik tegen LOML. “Ja maar dan kunnen ze niet meer voetballen in de woonkamer”, zei hij toen en hij keek een beetje bedroefd.

Inmiddels heb ik de woonkamer “heringericht”. En het ziet er een stuk beter uit. Wat zeg ik: het ziet er eindelijk precies uit zoals ik het altijd in mijn hoofd had. Perfect. In plaats van 1 grote ruimte heb ik een aparte zitruimte gemaakt (sorry: gecreëerd) en een speelruimte voor Ed & Joep. Nu wil ik alleen nog vitrages en rolgordijnen, (lieve mensen: neem nooit, NOOIT, luxaflex of je moet het leuk vinden om ze dagelijks te moeten afstoffen (bestaan deze mensen? Zo ja, dan mag je meteen bij mij langskomen)), een fotoshoot in januari (en deze foto’s dan ophangen) EN de nieuwe bank komt in week 52, nou jongens…ons huisje wordt na 4 jaar wonen nog wel eens wat.

c8fcb1776cfd60f330b215702a8df495

Ik heb met mij nieuwe hobby dus veel inspiratie opgedaan. Niet alleen op Pinterest was ik uren zoet maar ook door het scrollen op Instagram. En daardoor kan ik jullie precies de nieuwste woontrends vertellen:

 • een #black white interior is nu helemaal hip. Of in ieder geval: veel wit, dus veel ruimte en veel licht en hier en daar wat zwarte accenten.
 • of #stoer wonen. Of nee: robuust noemen ze dat volgens mij in vtwonen-taal. Dus een houten vloer en verder wat andere houten accenten. Lekker groot, lekker grof, lekker robuust dus.
 • doe me eens een lol en zoek eens onder de hashtag #scandinavianinterior ? Nou alsjeblieft.  Het enige scandinavische dat ik ken is de Hennes, Ikea en oja Acne (wat je uit zou moeten spreken als Acnu). De scandinaviers zijn niet alleen goed in zwangerschapsverlof, maar dus ook in meubels maken oid.
 • een letterbord. Die koop je natuurlijk niet nieuw, die haal je gewoon van marktplaats. En dan een kekke tekst maken als “Dear november,I’m just using you to get december” of ” jij bent mijn lievelings”.
 • letterslingers. Bijvoorbeeld in de slaapkamer (slaap zacht) of in de keuken (eet smakelijk) of in de wc (laat het lekker gaan). Zoiets.

8302359e536d36a70a7241251ef86c67

Waar ik ook achter ben gekomen sinds ik hippe woonkamers kijken als nieuwe hobby heb:
1) ik heb geen hippe woonkamer
2) En ik ben erg slordig.

Want op elke foto ziet het er allemaal prachtig uit. Schoon. Netjes. Clean. Fris en fruitig. Soms lees ik bij de bio van zo’n “living / interior” Instagram account dat het van een moeder is met 3 kinderen maar ik vraag me dan af: hoe leven die dan? Nergens in de zwart/witte woonkamer zie ik een berg Lego blokjes , V-tech garages of boeken (natuurlijk elke bladzijde kapot gebeten) verspreid over de vloer. Ik zie geen kruimel brood in de keuken, ik zie geen tafel vol met knoeidoei-doekjes of een muur met jam vekken. Eens postte iemand een foto van haar hippe keuken (met houten snijplanken tegen de muur en plantjes aan het plafond) met de tekst “een foto uit mijn echte leven! Zo’n troep is het nou echt bij mij thuis!”. Ik zag 1 pak geopende hagelslag op haar houten eettafel.

d8cc8183d87dce1a5582d14d0fbf0812

Het is vaak op dit soort momenten dat ik ga twijfelen aan mezelf. Waarom is mijn huis altijd altijd 1 grote warboel? Waarom zit mijn houten vloer vol met hagelslag en zitten de kussens altijd gekreukeld op de bank? Waarom vind ik wel havermout vlekken op mijn bank? Kortom: wat doe ik verkeerd?

Of misschien, nouja het is natuurlijk maar een klein stukje van zo’n woonkamer wat je ziet op Instagram. Ik ga er vanuit dat de rest van het huis een puinzooi is, net zo’n zooi als bij mij tenminste. Dat hoop ik tenminste, heel erg.

 

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Nicole 30/11/2015

  Anders plaats ik net even een domme reactie/vraag op Instagram..

 • Reageer Marjolijn 30/11/2015

  Acnu dus. Ik dacht dus altijd Acnee, je weet wel, van de puisten. Goed dat ik dat nu weet.

  Trouwens ik vind jou huis altijd superleuk en hip van wat ik zo zie op insta. En verder snap ik je volkomen, ik durf niet eens te zeggen hoe mijn huiskamer eruit ziet joh dan tel ik gelijk niet meer mee.

 • Reageer Wen. 30/11/2015

  Ik <3 opruimen. Misschien kan ik een weekje komen logeren 😉

 • Reageer yvonne 30/11/2015

  Ik denk ook altijd maar dat er in die huizen niet geleefd wordt. Of het zijn hele rijke mensen met een hele grote speelzolder of speelzolder waar je je nek breekt over al die legoblokjes. Of mensen met hele strenge regels. Die hun kinderen alleen laten eten in de kinderstoel en niet op de bank of op de grond….

 • Reageer yvonne 30/11/2015

  Ik denk ook altijd maar dat er in die huizen niet geleefd wordt. Of het zijn hele rijke mensen met een hele grote speelzolder of speelkelder waar je wel je nek breekt over al die legoblokjes. Of mensen met hele strenge regels. Die hun kinderen alleen laten eten in de kinderstoel en niet op de bank of op de grond….

 • Reageer Manja 30/11/2015

  Ow ik ben ook zo’n rommelkont. Mn vriend ergert zich er enorm aan. Voor we een kind krijgen moet ik opgevoed zijn… Anders kan hij nooit zegen dat ze iets moeten opruimen (want mama doet dat ook niet). Ik zie ‘de rommel’ helemaal niet, ik erger me er niet aan, ik leef gewoon 😉

 • Reageer Mies 30/11/2015

  Hahaha, spot on! Die huizen zijn altijd té netjes en te zwart-wit-hout.. Ik probeer mijn huisje daar enigszins van in de buurt te krijgen (alleen houd ik van wat meer kleur), maar toch vraag ik het me altijd af… Zelfs in die boekenkasten zie je geen één gekleurd boekje, net alsof al hun boeken wonderbaarlijk ook alleen maar zwart en wit zijn. En bovendien, waar zijn alle persoonlijke spullen? In die huizen lijkt gewoon niet geleefd te worden! Al wou ik wel dat mijn huisje ook wat netter was…staat wel zo mooi.

 • Reageer iooon 30/11/2015

  Voor de verkoop van ons appartement heb ik de hulp van Zelia ingeschakeld. Dat heeft echt geholpen. Dus ik vind dat ze ook moet komen helpen met ons nieuwe huis. Zodat het er nog ietsje pietsje pinterestig uit ziet straks. Naast de dagelijkse ontploffing van speelgoed.

 • Laat een reactie achter