Werk aan jezelf please

22/11/2015 - 10 reacties

IMG_20151122_141811

Als ik zo even snel naar mijn vriendinnen kijk hebben we best wat met elkaar gemeen. Ze zijn allemaal gek op eten bijvoorbeeld (zo word ik regelmatig op Facebook getagged bij de meest heerlijke recepten incl foodporn pics).
En ook allemaal gek op katten (behalve mijn beste vriendin R. Zij haat katten (??), volgens mij haat ze dieren zelfs. Nu ik dit zo opschrijf vraag ik me af waarom ze mijn beste vriendin is eigenlijk, hoog tijd voor een gesprek met der dacht ik zo).
Al mijn vriendinnen zijn gek op netflix &nd chill (en dan bedoel ik dus netflix & chill ;)))), maar het belangrijkste is: al mijn vriendinnen zijn bezig met hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Zo heb ik ook een kennis, geen vriendin dus. Ik kan best goed met haar..tot op een zeker niveau. We spreken zo af en toe wat af, we spreken zo af en toe op de app, en toch, elke keer als ik met haar heb afgesproken vraag ik mezelf toch af waarom ze niet tot mijn inner cirkel hoort. Ik kan leuk met haar kletsen, toch is er iets wat mist.

En toen wist ik het dus. Ze doet niet echt aan persoonlijke ontwikkeling. Of sterker nog: helemaal niet. Ze dacht niet echt na over haarzelf, het was allemaal vrij oppervlakkig en ze kan haarzelf ook niet een spiegel voorzetten. Elke keer als ze problemen heeft (op werk, met ex-vriendjes, de zoveelste disaster date) zag ze maar niet in waarom het haar de hele tijd overkwam. Wat deed ze toch verkeerd?

Mijn kennis staat niet op zich. Ik ken genoeg mensen die ook zo zijn. Een bord voor hun kop, in de ontkenningsfase “nee het ligt niet aan mij, ik doe niets verkeerd, het ligt aan hun”. Jammer vind ik dat. Want je doet jezelf zo tekort als je niet aan jezelf werkt.

Dat vind ik dus super belangrijk: persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke groeien. Jezelf verbeteren. Dat je weet wat je flaws zijn, en dat je daar keihard aan werkt. Ik kan niets met mensen die zichzelf niet kennen, die continue in een slachtofferrol zitten, die geen verantwoordelijk voor zichzelf nemen.

Observeer jezelf, verbeter jezelf, werk aan jezelf, je bereikt er zoveel meer mee. En het hoeft echt niet elke minuut van de dag. Kijk zo af en toe anders ook gewoon een kattenfilmpje, tag mij erin en dan behoor je ook nog eens tot mijn inner cirkel.

 

 

 

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Marjolijn 22/11/2015

  *insertpenssatuckydieamenzegt*

 • Reageer Sylvia 22/11/2015

  Bij dezen dan: https://www.youtube.com/watch?v=TXf4mmdfIqU 😛
  Maar even serieus, dat is inderdaad wel herkenbaar. Studieniveau en welk werk je doet, doen er allemaal niet zoveel toe, zolang je voor jezelf maar wel doelen in het leven hebt.

  • Reageer Des 23/11/2015

   hahahaha love het filmpje

 • Reageer Maaike 22/11/2015

  Ik vind het zo lastig… heb zo vaak vanalles in mijn hoofd met wat ik wil en wat ik wil veranderen en vervolgens doe ik niets… ik heb in mijn gedachten al zes opleidingen gepland… al 30 x m’n kast opgeruimd…. al 40 x een andere baan gezocht…. en ik ben al 41… *slik*

  • Reageer Des 23/11/2015

   ok, maar je beseft het wel. dat is stap 1 en al erg belangrijk! dus je bent al ver, maar nu is de vraag : waarom doe je dan niets? wat houdt je tegen?

 • Reageer Puck 22/11/2015

  He, zo heb ik er nog nooit over nagedacht, maar dat is het waarschijnlijk! Ik ken ook mensen in mijn omgeving die niet aan persoonlijke ontwikkeling doen en die lijken een beetje stil te staan. Alsof ze zo aan het einde van de puberteit ergens zijn blijven hangen. Gewoon niet ouder geworden. Iets met ezels en steeds diezelfde stenen…
  Het verklaart ook waarom je het met sommige mensen een tijdje kan vinden en daarna toch uit elkaar groeit. Thanks, je hebt dingen echt wat inzichtelijker gemaakt voor me. Nu snap ik sommige vriendschappen ineens.

  • Reageer Des 23/11/2015

   mooie eye opener!

 • Reageer Margo 23/11/2015

  Could not agree more! Je (=ik dus) doet zelf ook wel eens wat fout, durf dat te erkennen. Verder ben ik het wel met Puck eens. Suddenly things make sense. Waarom ik de laatste tijd liever met andere omga dan m’n vaste kliekje. Thanks!

 • Reageer Femke 23/11/2015

  Heel erg mee eens. En je bent bij deze nu in mijn te-taggen-mensen-bij-kattenfilmpjes-lijst. Dan weet je dat. Dus.

 • Reageer Sandra 26/11/2015

  So much thank you voor dit stukje.
  Ik ben altijd wel bezig met zelfontwikkelingdingies enzo. Ik heb overigens altijd het idee dat dat met 3 stappen vooruit, 2 stappen achteruit gaat, maargoed.
  Qua werk/carriere dingen sta ik, mede vanwege faalangst al een tijdje stil. Handig is anders (helemaal met de huidige arbeidsmarkt) Ik ben niet het type om in de slachttofferrol te kruipen, maar ik baalde wel van mezelf.
  En vandaag dacht ik fack it, en heb ik een sollicitatiebrief verstuurd voor een vacature als manager.
  Ongeacht of ik die baan nou krijg, ik ben in ieder geval blij dat ik op de vacature heb gereageerd.
  Dus ja, ik werk (weer) aan mezelf. Jeeej.

 • Laat een reactie achter