DESember

04/12/2015 - 6 reacties

5c701951faa1d437e0023e0a4f8ef492

Het zou een stuk mooier zijn als ik dit stukje 1 december online zou zetten, of 30 november. Maar goed, niets kun je plannen in het leven, en blogjes al helemaal niet.

ps, even tussendoor: kunnen we eerst met z’n allen even medelijden met mij hebben dat het mij ALWEER niet is gelukt om kaartjes voor Adele te scoren. Mijn besties gaan nu aanstaande maandag voor de extra concerten dus het zou heel mooi zijn als de rest van Nederland EN DE WERELD dan even niet in de rij willen voor ticketmaster willen staan zodat ik ze gewoon kan scoren, dankjewel.

7c7edc94d7bc87cc61089f7ee588282e

Anyway.
2015 gaat niet de boeken in als het beste jaar uit het leven van Des. Eigenlijk gewoon het meest kutste jaar, al is dat ook weer wat oerdreven, maar het was gewoon geen leuk jaar. Zo zat ik begin dit jaar nog volop in de zwangerschapshormonen en een winterdepressie. Ik voelde me leeg, ik voelde me bluhh, ik voelde me mehh, ik voelde moe, maar vooral gewoon erg leeg. Niets was leuk, alles was stom, donker en grijs. Ik moest nog heel erg zoeken naar een ritme met 2 kinderen en dat duurde wel even.

Daarnaast kwam ook die hardloopblessure. Ja, ik heb het heust wel losgelaten hoor (het is me vandaag weer gelukt om 5 km te lopen, hoera!), maar godver wat baalde ik dat ik de halve marathon niet kon lopen.

En nee, en het ging dit jaar ook he-le-maal niet lekker met team Des&LOML. Vergeet de Ikea of een verhuizing als een relatietest; neem een kind. Of nee: neem kort daarna nog een kind en ga kijken of je in alle vermoeidheid en stress elkaar echt nog zo leuk vind. Maar goed; ook dit hoort bij het leven, en een huwelijk is nou eenmaal meer dan veel zoenen en kussen. Als Bee & Jay en relatiecrisis overleven, dan kunnen wij dat al helemaal. (het gaat al een stuk beter hoor, mijn geheime tip is: balans, weekendjes weg, sexy lingerie en hoge hakken).

En ik verloor dit jaar mijn liefste oom aan die ongelofelijke rotziekte. Je hoort het vast weleens: je hebt pijn, je gaat naar het ziekenhuis en daar is de diagnose: je hebt nog 3 maanden te leven, doei en tot ziens. Het overkwam dus dit keer iemand van heel dichtbij en om te zien hoe agressief een ziekte kan zijn, niet te geloven. Het omgaan met het verdriet komt nu allemaal.

b88c9555b98f156d4fb5c0b808895c24

Dus beste 2015; kunnen we even heel snel voorspoelen naar 2016? Graag. Het jaar is bijna voorbij, maar toch nog even 1 maand door. December. En ik hou van december. Ik hou van de kerst. Ik hou van oud&nieuw. En, ook niet onbelangrijk, ik ben jarig deze maand. En ik wil vanaf nu mijn verjaardag wel blijven vieren, want in de Flow las ik eens dat met elk jaar ouder worden ook een stukje levenservaring komt, en dat is toch juist reden genoeg om te vieren. Dat dacht ik.

ab3a3744175b5469674d7163f1fa9fc8

Ik heb besloten dat ik het goed wil afsluiten. Ik wil 2015 mooi afronden. Met die mooie maand december. En laat ik ook vooral onthouden hoe goed het wel gaat nu: ik ben gezond, mijn familie is gezond, ik heb 2 prachtige kinderen waar ik elke dag meer van geniet. Ik sport, ik geniet, het gaat gewoon hartstikke goed. Voor iedereen die ook niet zo’n fijn 2015 had: laten we december mooi maken. Met veel roze, glitters en mooie kerstballen.
Hoe zeggen ze dat ook nog weer…het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen? Zullen we dat gewoon met z’n allen doen deze maand? Deal.

Namaste.

 

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Manja 04/12/2015

  Hoppa!

 • Reageer Sylvia 04/12/2015

  Herkenbaar hoor. Geen échte dieptepunten dit jaar, maar wel bergen buhh een blegghh in de zin van baalmomentjes en stress.

 • Reageer Maai 04/12/2015

  Mooi voornemen Des. Laten we dat doen. Een top afsluiting van 2015!!!

 • Reageer Maria 04/12/2015

  ik wens je glitterconfetti op een bedje van kerstkransjes Des 🙂

 • Reageer Wan 04/12/2015

  Namaste en extra dikke lobi voor jou!

 • Reageer iooon 04/12/2015

  Ik ben ook jarig deze maand!!
  En ik hoop dat deze maand de rest van het jaar een stukje mooier kan maken. 🙂

 • Laat een reactie achter