Koken op je verjaardag

13/12/2015 - 4 reacties

Screenshot_2015-12-13-22-07-31

Persoonlijk vind ik: als je een kookblog hebt, dan moet je ook koken. Bij voorkeur voor je eigen verjaardagsfeestje. Of hoe mijn beste vriendin R. dat al een paar weken lang subtiel roept op de whatsapp “ga je nu eindelijk eens voor ons koken?”.

Ik kook heust wel voor mensen, echt. Op verjaardagen van bijvoorbeeld ehh…Ed. Toen hij 1 jaar werd. Goed, hij is nog maar 2 jaar nu, maar toch.
Alleen heb ik dus het geluk dat ik een vader heb die een prima bami goreng in elkaar kan flansen. En een moeder die alles kan koken. En ook nog eens een tante of 5 die ook kunnen koken. En die dat ook nog eens met liefde doen. Die mij een paar dagen voor mijn verjaardag bellen en zeggen “zal ik anders even koken? Ik maak wel rendang”. Ik hoef alleen maar een paar keer voor de netheid roepen “nee tante, dat hoeft niet, echt niet! Maakt u zich vooral niet te druk hoor!”, en tenslotte zeggen “nou goed dan tante, als u echt wil koken dan mag dat wel”.

Zo gaat dat dus. Maar goed, die kookblog he, en op Instagram deed ik ook veel te stoer met mijn gerechten, dus ik moest ze dan nu ook “in het echt” maken. En dat deed ik dus. Op mijn 32ste verjaardagsfeestje gisteren. Die trouwens heel gezellig was. En ik had dus gekookt. Alles. Of nouja: bijna alles. Mijn vader vroeg tot 5x aan toe “moet ik echt niet koken Des?”, en ik zei de hele tijd “nee pa, IK kook dit keer zelf”. Hij keek een beetje verbaasd. Of eigenlijk: wantrouwend.

Screenshot_2015-12-13-22-07-43

Ik kookte dus gisteren een hele feestmaaltijd bij elkaar. Ja er waren een paar die verbaasd riepen “heb jij dit gekookt Des, dit alles???” maar ik kon alleen maar trots antwoorden “ja, ik! Ik heb dit gekookt, dit alles!”. Iedereen vond het lekker ook nog, vooral de chili hotdogs vielen goed in de smaak.

Hier nog wat tips voor als je ook moet koken voor een man of 25:

 • goede voorbereiding is het halve werk. Altijd! Als je naar de kapper gaat, als je een date hebt, als je boodschappen gaat doen met 2 kleine kinderen. Dus helemaal als je gaat koken. Boodschappen haal je NIET de dag van te voren, dat doe je een paar dagen eerder. Koken doe je zoveel mogelijk de dag van te voren, en groente enz snij je natuurlijk ook alvast.
 • zorg voor goede hulp in de vorm van een beste vriendin drinken serveert of een tante die de keuken schoonhoudt.
 • zorg voor achtergrondmuziek: Beyonce. Altijd Beyonce.
 • zorg dat je een zoon hebt die kan zingen zodat hij de show steelt (“in de glooooooowwwwwwwiaaaaaa, hieperdepiep! hoera! nu taart mama”).
 • zorg dat je extra taart overhoudt zodat je die later kan opeten. Bij voorkeur in je eentje. Als je 2 vriendinnen hebt die blijven slapen dan moet je ze helaas delen zucht kreun.
 • “bij elk jaar dat je ouder wordt komt ook wat levenservaring bij”. Vier daarom je verjaardag, altijd en elk jaar. en zorg voor een goed verlanglijstje want boy wat ben ik verwend dit jaar. Body butters, geurstokjes, geurkaarsen, heel veel chocola, kado bonnen en een super hip huispak:

Screenshot_2015-12-13-22-07-21

 

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer yvonne 14/12/2015

  Gefelicitaart!! En wat een lekker menu! Krijg trek!!

 • Reageer Ikram 15/12/2015

  Haaaaaaaaaaaaa zo’n leuk huispak!!! #ikwildieook

 • Reageer Eline 15/12/2015

  Aaah die trui! Zo leuk!
  En wat een heerlijke dingen stonden er op het menu 🙂

 • Reageer Ilse 16/12/2015

  ‘Net als ik’ XD

 • Laat een reactie achter