Tips van een sociaal wijf

09/12/2015 - 3 reacties

40b66528fed4b52394c62ec85c3bc7f6

Wie mijn blog al een beetje lang leest weet ook: vroeger was ik totaal geen sociaal kind. 
Wacht.
Eigenlijk moet ik dat anders zeggen: ik ben nog steeds geen sociaal kind.  Als ik moest kiezen tussen een feestje met allemaal mensen of gewoon lekker in mijn remy dan zou mijn keuze definitly (jeetje Des, sinds wanneer gooien we er engelse woorden doorheen? Nou vanaf right now Des) lekker alleen zijn.

Ik vind het wel steeds makkelijker om contact te zoeken. Daar schreef ik hier al over. Ik maak makkelijker een praatje met mensen nu en ik vind dat zelfs niet erg om naar een feestje te gaan waar ik bijna niemand ken. Leuk zelfs: want he nieuwe mensen leren kennen enz.
Kortom: je zou gerust kunnen zeggen dat ik gewoon niet meer zo’n asociaal wijf ben.

Ik kreeg toen (gelukkig) wel veel herkenbare reacties. Dat er wel meer mensen zijn zoals ik die het Totaal Niet Trekken om naar een Sociaal Iets te moeten gaan. Ik help jullie daarom graag uit de brand, dus hierbij mijn tips:

 • mijn nummer 1 tip: toon interesse in mensen. Je bent immers zelfs niet zo sociaal aangelegd en wil daarom niet de aandacht naar jezelf trekken. Oplossing: geef die aandacht maar aan anderen. Zo hou je jezelf bezig tijdens dat Grote Sociale Iets waar je op dat moment bent en mensen vinden je super aardig want jij bent immers dat lieve kind dat interesse in diegene toont.
 • onthou: niemand is met jou bezig. Je zal je vast de hele tijd afvragen of je er wel leuk uitziet / of je haar wel goed zit / of je niet te snel praat: maar geloof mij; wat jou heel erg opvalt bij jezelf, valt anderen lang niet zo erg op. Mensen zijn echt veel minder met je bezig dan jezelf.
 • word moeder: hahaha. Moeders onder elkaar hebben altijd een onderwerp om over te praten.
 • Bedenk leuke vragen die je aan anderen kunt stellen. Dus niet: wat doe je voor werk? Want laten we eerlijk zijn, helaas is het nog steeds zo dat de meerderheid van mensen werk doen die ze niet zo interessant vinden. “Wat doe je in je vrije tijd?” of “wat zijn je hobbies” of nog beter “waar wordt jij nou gelukkig van?”, zijn betere vragen. Mensen stralen als ze praten over dingen die ze echt leuk vinden.
 • neem een abo op Netflix. Altijd een goed gespreksonderwerp: series. Dus kijk Homeland, True Detective, Mad Men, Narcos of weetikveel wat nog meer zodat je kunt zeggen waarom je seizoen 2 nou veel beter vond dan 1 want enz enz enz.
 • zie het ook als een voordeel: hoe meer je met andere mensen praat (dus interesse in ze toont), hoe meer je van ze weet en wie weet kun je er zo ook iets uit jezelf halen. Oftewel: lekker netwerken (ja sorry voor dat woord).  Misschien krijg je net die ene tip te weten hoe je om moet gaan tegen een jankerig kind in de auto of hoor je net welk vakantiehuisje het mooiste is om te huren op Ibiza. Ik zeg maar wat.
 • en tenslotte: echt, maak je niet zo druk. Ja, ik weet het, je denkt waarschijnlijk fuck you Des, ik wil helemaal niet onder de mensen zijn, ik HAAT ZE, IK HAAT ZE ALLEMAAL! Geloof me: i feel you, maar hoe vaker je gaat, hoe meer je kunt oefenen en hoe leuker het ooit gaat worden, echt. En anders is er vast wel drank en een bord vol toastjes te vinden.
Vorige post Volgende post

3 reacties

 • Reageer Manja 09/12/2015

  nr 1, zoooo vermoeiend. Raar genoeg heb ik er 1-op-1 veel minder moeite mee. Als fysio ben ik de hele dag aan het kletsen. Maar zodra het iets sociaals wordt, grote groepen…. soms doe ik heel erg mn best en dan werkt het ook helemaal niet….

 • Reageer Maaike 09/12/2015

  oh ik ken iemand die is niet sociaal maar dan ook echt…. ik kan me voorstellen als jij iets aan iemand vraagt dat je volgende keer weet wat diegene geantwoord heeft… die persoon waar ik het over heeft vraagt bij elke gelegenheid het zelfde aan mij… vraag me soms af of hij geen alzheimer heeft ofzo ondanks zijn extreem jonge leeftijd…

  Ik zit liever ook lekker “al by myself” dan dat ik ergens naar toe moet hoor…

 • Reageer Rowan 11/12/2015

  Hahaha, heb weer heel erg om je moeten lachen. Ik ben precies zo! Ik moet nog leren over die hoge sociale drempel te stappen. En klets me daarom altijd onder verjaardagen uit. Liever thuis met een serie dan me ongemakkelijk voelen ergens anders. maar ja… Zo leer je het natuurlijk nooit! Je tips gaan mij vast bij helpen!! Dus bedankt!

 • Laat een reactie achter