1000 vragen aan jezelf deel 11

05/01/2016 - 4 reacties

Hai hai, met Des hier. Ik weet niet waar jullie allemaal wonen, maar hier in het noorden is het dus spekglad. Zo glad dat er mensen schijnen te schaatsen op straat. Kinderen hebben vrij van school, code rood wordt afgegeven en mensen gaan ook niet naar werk. Zelfs mijn vader niet, en dat zegt nogal wat. Mijn vader blijft namelijk bijna nooit thuis en is zelfs me 40 graden koorts op de werkvloer te vinden. Behalve vandaag dus. Thuis blijven moest ie van zijn baas, ook al deed ie nog wel een dappere poging om de straat op te gaan. Gelukkig was ie dit keer wijs genoeg om toch weer terug naar huis te gaan. Dus zit hij nu onrustig voor de tv, zo appt mijn moeder mij. Deze foto vond ik dus eigenlijk heel grappig (en ook heel zielig, gna gna):

IMG-20160105-WA0002

Genoeg over ijzel, gladheid en zielige vaders: hoe gaat het met jullie? Hebben jullie de eerste maandag van het nieuwe jaar overleefd? Al die vervelende collega’s die je 1 voor 1 langs moet gaan om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen, man man man, ik ben dan wel een beetje blij dat ik thuis zit. Na 2 januari mag je niemand meer de “en de beste wensen!” wensen, is de regel vind ik. Enfin: hier alweer deel 11 van de 1000 vragen aan jezelf.

Hoeveel boeken lees je per jaar?
Te weinig. Terwijl ik een boekenwurm pur sang ben, echt. Alleen de tijd he. Er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen, ik ben zelf vooral een groot fan van thrillers. Maar als ik 5 boeken per jaar lees dan zijn dat er dus veel.

Google je jezelf?
Regelmatig. Werkgevers moet je voor zijn.

Welk historische gebeurtenis had je graag met eigen ogen gezien?
De bevrijding van de tweede wereldoorlog. Ik heb “iets” met de tweede wereldoorlog. Vooral boeken/verhalen van die tijd vind ik interessant. En ik zou dus graag de bevrijding willen maken en de sfeer op straat/onder de mensen willen proeven. Maar ook; ja zo ben ik dus ook weer, ben ik benieuwd naar de sfeer onder de joden tijdens de wereld oorlog. Hoe het is om in zo’n angst te moeten leven. En ik heb sinds kort ook een fascinaties voor de “native americans”, oftewel: de indianen. Dus in die tijd zou ik ook wel willen leven.

Zou je met je vriendinnen kunnen samenwonen?
Kunnen: ja, willen niet. Ik denk dat het voor de vriendschap beter is omdat gewoon niet te doen.

Praat je tegen voorwerpen?
Nee, dat doe ik niet. Ik praat wel in/tegen mezelf.

Wat is je grootste tekortkoming?
Geen geduld.

Ben je een honden-of een kattenmens?
Ehh, CRAZY CATLADY FOR LIFE? Ik hou van katten. Ik ben verliefd op katten. Ik heb hele gesprekken met katten. Ik kan urenlang kijken naar schattige kattenfilmpjes en/of plaatjes. I just love them en ja, ik durf eerlijk te zeggen: ik mis Badu en Totoro zo erg.  Als de kids wat groter zijn dan wil ik zeker weer een kat of 2, 3.

Hoe laat je merken dat je iemand aardig vindt?
Dan neem ik veel contact op met diegene. En ik ben best wel “aanrakerig”, dus ik geef je dan snel een knuffel of een kus of een lik op je hoofd, dat soort dingen.

Met welke reden eet je?
Oei, dat is een goede vraag. Ik eet denk ik teveel omdat ik me verveel. Daar probeer ik op te letten. Ik eet eigenlijk weinig omdat ik trek heb. Stom eigenlijk he. Al probeer ik er wel erg op te letten de laatste tijd.

Dans je voor de spiegel?
Nee. Ok, soms. Goed: altijd.

Waarin ben jij anders dan andere mensen?
Nouja, ik ben natuurlijk Des, en elk mens is uniek dus daarin ben ik al anders dan anderen.

Welke jeugdfilm zou je kinderen aanraden?
The lion king! Ik kan niet wachten om die te zien met Ed en Joep. Daar hebben ze nu nog niet echt het geduld voor.

Blijf je tot het laatst op feestjes?
Nee. Nooit! Dat vind ik zo triest. Naar huis voordat je feestjesgever subtiel een gaap geeft en tegen de ander zegt “nou wat is het alweer laat he?”. Dan ben je al te laat gebleven

Welke nummer heb je de laatste tijd grijsgedraaid?
Oh jongens, ik, Des, 32 jaar, ben een belieber. Dus ik draai no pressure dagelijks.

lees hier de vorige delen.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageer Emma 05/01/2016

  Leuk je wat vastere blogschema
  en de beste wensen!!! xxx
  Zo blij dat op mijn werk niemand er aan dacht of even van achter z’n bureau riep “oja hee de beste wensen!”. Fijne mensen vind ik dat.

  groetjes een mede-belieber (sinds Purpose)

 • Reageer Olga | teamconfetti 05/01/2016

  Hahaha, Tom kon ook niet naar zijn werk en ik heb inderdaad IEMAND ZIEN SCHAATSEN DOOR ONZE STRAAT. Wauw, dat zijn van die dingen die je ouders dan tegen je vertellen: ‘nou kind, in onze tijd was het zo koud dat men schaatsend naar hun werk ging.’ De cirkel is weer rond… Iets voor jouw vader misschien? ^_^

 • Reageer yvonne 05/01/2016

  Whahaha! Geweldige antwoorden weer!

 • Reageer Simone 05/01/2016

  Leuk om te lezen weer! Hier geen ijzel en geen ijsvrij dus, boehoe. Maar de eerste werkdag van het nieuwe jaar weer overleefd ja.

 • Laat een reactie achter