Advies gevraagd

27/01/2016 - 27 reacties

20160127_100054

Goed, ongevraagd advies moet je nooit, nooit, NOOIT, geven aan een moeder, maar dit keer vraag ik jullie om advies dus ik zou zeggen: leef je uit. En alle niet-moeders mogen (MOETEN) ook reageren. Altijd fijn om het van een andere invalshoek te zien.
Anywayz:

 • heeft er iemand tips hoe ik AL DIE BERGEN speelgoed een beetje mooi opruim in de woonkamer? Ik heb nu een speelgoedkist, maar daar past niet alles in. En die speelgoedkist is heel groot, dat kan ik je ook zeggen. Het is gewoon niet normaal hoeveel speelgoed de kids hebben. En een keer in de zoveel tijd duik ik erin en haal ik alle speelgoed eruit waar ze niet meer mee spelen, maar dat heeft nog niet heel veel zin. En met heel veel speelgoed spelen ze weer wel. Dus iemand tips?
 • kleren; ook zoiets. Ed en Joep hebben vrijwel dezelfde maat, al is Ed wel iets groter dan Joep. Ik vind het dus zonde om 2 aparte maten kleren te kopen want Joep groeit er toch weer snel uit. Maar moet ik dan een maat kopen waar Joep meer in past, of waar Ed meer inpast? Of toch 2 verschillende maten kopen?
 • wat is de beste mama-fiets ever? Ik heb nu geen mama-fiets, maar ik voel me soms zo’n pakezel met Joep voorop en Ed in het achterzitje. Ik zoek een stevige fiets die heel wat gewicht kan hebben;iemand tips?
 • leuke boekjes voor een bijna 3-jarige: wat is leuk? Met echte verhalen erin? Of gewoon een plaatjesboek?
 • hoe zorg ik ervoor dat Ed en Joep de nieuwe bank niet meer als springkussen gebruiken (“niet doen” zeggen heeft geen zin, duhh)
 • iemand nog tips voor gezonde tussendoortjes? Mag ook iets zijn wat ik zelf kan maken.
 • en oja: ik merk dat Ed het leuk vindt om mee te helpen met koken. Ik zoek dus een mes waar hij bijvoorbeeld ook groente mee kan snijden, maar dan natuurlijk wel een soort van “kinder-mes” dus niet scherp. Bestaat dit wel?

Oh en als iemand tips heeft tegen de gdvedrd ^%(^%% vele puisjes die ik opeens op mijn gezicht heb; laat het maar horen.

Kusjes, en een fijne woensdag (en ps veel nieuwe recepten op Des Kookt, just sayin’).

Vorige post Volgende post

27 reacties

 • Reageer Dina 27/01/2016

  Tegen het speelgoed: van die rolbakken die je onder de bank kunt schuiven?
  Kleren: beide maten kopen, dan kan ik lekker veel van jou overnemen straks. :’)
  Tegen het springen op de bank: prikkeldraad om het bankstel heen. Wel onhandig als jullie zelf op de bank willen.
  Helpen met koken: http://www.kleinechef.com/kookgerei/kleine-chef-set-opinel (maar ik heb geen idee of dat veilig is en hoe het er in het echie uit ziet en zo).

  • Reageer Des 31/01/2016

   prikkeldraad eromheen hahahaha

 • Reageer Nicole 27/01/2016

  Heb jij een tip voor een zindelijkheidstraining? Een kind dat angst heeft om een luier uit te houden en angst om überhaupt te poepen. Ze weet wanneer ze moet plassen en ze zette haar pop al een paar keer op de pot om te plassen. Maar haar luier mag niet uit. Ik zit er nu al bijna 2 jaar mee. In het begin dacht ik: het verdwijnt vanzelf. Nu wordt ze in Maart 3 jaar en nog steeds een luier-vrije angst. Ik wil haar absoluut niet traumatiseren! 🙁

  • Reageer barbara 27/01/2016

   hier spreekt een absolute niet-moeder. heb je geprobeerd hele goedkope crappy luiers aan te doen bij je dochter? of zelfs van die broekjes met mega inlegkruizen erin?
   ik hoor wel eens dat dat goed kan helpen bij zindelijk worden (en ik weet dat het bij mij vroeger ook geholpen heeft. die inlegkruizen, nooohhhh)
   misschien zit dat zo shit dat ze vanzelf die luier uittrekt en naar de wc rent als ze voelt dat ze moet

   • Reageer Manja 27/01/2016

    Hier ook een niet-moeder, en als je zelf in je blote kont rondloopt? Dat ze ziet dat jij ook geen luier om hebt en dat het best kan??

    • Reageer Sahar 28/01/2016

     :’))))))))

  • Reageer Des 31/01/2016

   ahh nee, sorry, geen tips. ik ben er ook niet zo mee bezig met ed hoor, hij geeft het wel aan zo af en toe, maar het komt allemaal vanzelf hoor ik van anderen

 • Reageer Leonie 27/01/2016

  Ik reageer ook weer eens (is volgens mij ook tienduizend jaar geleden maar ik lurk nog altijd trouw mee natuurlijk) want ik voel me geroepen door de boekenvraag: liedjesboeken! Schaamteloze promotie voor m’n werk is dit haha maar te leuk om niet te delen. Van Mies van Hout heb je Poesje mauw, Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel, Alles in de wind en Zie de maan schijnt door de bomen, en van Marijke ten Cate is er Joepie Joepie. Bijna allemaal zowel in kartonversie als in gewone prentenboekenuitvoering, en dan kun je lekker samen zingen en alles aanwijzen wat je op de platen ziet. Is heeeel heel erg leuk!

  • Reageer Des 31/01/2016

   jaaa joepie dit vind ik leuke tips! ik ga zeker wat kopen voor ed zijn verjaardag.

 • Reageer Robin 27/01/2016

  Voor dat eerste: http://www.casaquente.nl/artikelen/manden ? Voor dat laatste had ik hetzelfde idee als Dina! Maar weet niet precies voor vanaf welke leeftijd dat is. Voor de kleren dacht ik meer Eds maat, maar het is ook zoiets als Joep altijd in te grote kleding loopt :’) Kan hij niet altijd Eds ‘afdankertjes’ aan en dat je soms iets speciaal voor hem koopt? X doei

  • Reageer Jeanne 05/08/2016

   Deep thinking – adds a new dioinsemn to it all.

 • Reageer barbara 27/01/2016

  Wat betreft messen voor ed: http://www.amazon.com/gp/product/B002Q5YH9C/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B002Q5YH9C&linkCode=as2&tag=ohdeardrea-20&linkId=QQNM3JYOIOFYMIHD

  afkomstig uit dit stukje over 3-jarige Marlowe:
  “What kind of knife does Marlowe use in the kitchen? Is that a toddler knife?
  THIS knife. It works pretty well, it still takes a lot of force to get through harder vegetables, but can slice a tomato like a pro now. ”

  uit de FAQ van deze blog:
  ohdeardrea.blogspot.com (is leuk ga kijken)

  en misschien stickers doen als de kinderen netjes op de bank zitten? elke dag dat ze netjes zitten ipv springen krijgen ze een x aantal stickers ofzo?

 • Reageer Dionne 27/01/2016

  Wij gaan waarschijnlijk dit gedrocht kopen voor de troep: http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/10091453/
  Boekjes: boekjes die je zelf leuk vindt om te lezen. Ik lees N nu Roald Dahl voor, sprookjes over o.a. sneeuwwitje die samenwoont met 7 jockeys met een drankprobleem. Leuk voor haar, leuk voor mij.
  De rest weet ik ook niet.
  Doei.

  • Reageer Dionne 27/01/2016

   Ohja en kun je niet gewoon zo’n klein boterhammenmesje of botermesje aan Ed geven?

 • Reageer Jazzy 27/01/2016

  http://www.bol.com/nl/p/er-was-eens-een-prins-en-die-wou-een-prinses/9200000035871205
  Omdat Martine Bijl zo leuk is en omdat het me een leuk boek lijkt (ik vond rijmpjes vroeger iig altijd heel leuk)

 • Reageer Suzan 27/01/2016

  Ik weet alleen wat over puisten en boeken.
  Puisten: slakkengel van de Tuinen
  Boek: De mooiste vis van de zee van Marcus Pfister. En die vissen op de plaatjes glimmen zo mooi.

  Speelgoed is ook een probleem in mijn huis, kattenspeelgoed welteverstaan 😉
  Heb jij ook weleens dat je een kinderen een speeltje kwijtraken, je het tijjjjden niet ziet en dat het opeens weer opduikt?

  • Reageer Des 31/01/2016

   oeh vertel, die slakkengel helpt dat echt?

 • Reageer Ilse 27/01/2016

  Ha! Toevallig net dit artikel zitten lezen: Living With Toys
  http://www.housetweaking.com/2016/01/26/living-with-toys/

 • Reageer iooon 27/01/2016

  1. Geen idee, mijn kind heeft niet veel speelgoed en de helft ben ik kwijt in een verhuisdoos (misschien is dat de tip?)
  2. Maat van Ed, Joep groeit er toch in en mouwen en broeken kunnen omgeslagen worden.
  3. Fietsen is stom
  4. Voorleesboeken zonder plaatjes maar met korte verhalen. Om “samen” te lezen, grote zoekboeken met plaatjes.
  5. Aluminiumfolie? Net als bij katten? 😉 Nee geen idee. Onmogelijk denk ik…
  6. Ontbijtmuffins van LittleWonderWorld
  7. Zoiets hadden ze bij Masterchef kids in Australië dacht ik. Plexiglas? Wij hebben een plastic kaasschaaf, kun je wel mee schaven maar niet in je handen. (voor mijn man heel handig….)

  Tot zo ver mijn meedenken 😀 Succes!

 • Reageer Manja 27/01/2016

  Waarom mogen ze niet op de bank springen?

  • Reageer Des 31/01/2016

   omdat dat ding net nieuw is en echt klauwen met geld kostte hahahah

 • Reageer yvonne 27/01/2016

  1. Vraag geld( voor op hun spaarrekening, Kleintjes vinden het ook leuk om op hun verjaardag het geld zelf in hun spaarpot te stoppen, en laat ze daarvan na hun verjaardag in de speelgoedwinkel 1 ding uitzoeken,
  Vraag geld voor een wat groter cadeau zoals een glijbaan, schommel, fiets of weet ik veel wat.
  Vraag cadeaubonnen van je favoriete winkel of kleding/schoenen voor hun verjaardagen of boeken.
  Of vraag creatieve dingen zoals playmais, klei, verf, potloden, kleurboeken enz.
  Verwijder de helft van het speelgoed, en wissel af.( in grote doorzichtige boxen van de Action die je in het atelier zet?)
  2. alles kopen in Ed zijn maat. Kan Joep het daarna aan. En af en toe wat nieuws voor Joep als hij het nodig heeft.
  3. geen idee.
  4. Prentenboeken zijn altijd goed, Kleine kinderen houden van herhaling:
  – druk druk druk
  – het verhaal van de mol die wilde weten wie er op zijn kop heeft gepoept
  – poepie
  – 3 haasjes gaan slapen/eten/naar de wc
  – de mooiste vis van de zee
  – wat gaan we doen vandaag?
  – rupsje nooitgenoeg
  – waar is Dribbel?
  -Gonnie en Gijsje
  – wat zit er in je buik mama? ( vooral leuk bij een zwangerschap)
  -ik wil de maan
  -welterusten kleine Beer
  – mama kwijt
  – Bobbi boekjes
  – raad eens hoeveel ik van je hou
  – op het potje ( bij zindelijkheidstraining)
  – wij gaan op berenjacht
  – nieuwe laarzen
  -de Gruffalo
  – Ik wil patat.
  – Een kroontje voor prinsje Alexander
  – Eten met Fien en Milo
  – Kaatje boeken altijd leuk en heeel veeel thema’s
  Zet ze weg en lees ze samen, dan blijven ze wat langer heel.
  Geef ze een kist met kartonnen boekjes die ze zelf kunnen lezen die kunnen wat meer hebben.
  En zo heb ik nog een hele lijst met boeken.
  5. Koop een trampoline, zet die in je woonkamer en zeg dat hij alleen daarop mag springen. Elke keer als hij weer op de bank springt zet je hem op de trampoline. Zo leert hij het vanzelf. Volhouden maar het werkt.
  6. rozijntjes, crackertjes, gedroogd fruit, gewoon fruit, bakjes groenten, (stukjes paprika, snoeptomaatjes, komkommer) eierkoeken, ontbijtkoek, soepstengels, beker yoghurt, bakje popcorn
  7. een dunschiller is ook redelijk veilig, vooral dit model: ( niet perse dit merk maar wel iets met een plastic handvat dat goed vast te houden is.https://www.bol.com/nl/p/joseph-joseph-multi-peel-y-shaped-dunschiller-groen/9200000041143137/

  Komt er ook nog een blogpost over wat je met de adviezen hebt gedaan en wat er heeft geholpen?

  • Reageer Des 31/01/2016

   ohh een spaarpot, wat een goed idee van jou!

 • Reageer DiDi 28/01/2016

  Ik vind dit de ultieme moeder fiets 😛
  https://www.fietsenwinkel.nl/batavus-mambo-deluxe-2016-dames
  Echt een aanrader en nog mooi ook!? xx

  • Reageer Des 31/01/2016

   jaaa vriendin van mij gaf mij dit ook als tip, en nu wil ik ook deze fiets!

   • Reageer DiDi 01/02/2016

    hihi.. Hij is heel fijn!

 • Reageer Danielle 28/01/2016

  Boekjes: samen naar de bibliotheek! Dan kan hij zelf boekjes uitzoeken en als ze toch niet zo leuk zijn, haal je de volgende keer gewoon weer een stapel nieuwe! Ik heb het idee dat Bobbi en Dikkie Dik sowieso altijd een succes zijn 🙂

  En dat speelgoed, je kunt ook af en toe iets op zolder leggen, en dan af en toe wisselen? Dan lijkt het ook alsof er weer allemaal ‘nieuw’ spul is waar ze weer mee kunnen spelen! Zo houd je het voor jezelf gelijk wat opgeruimder, denk ik 🙂

  Tot zo ver mijn niet-moeder advies!

 • Laat een reactie achter