Aziatische visquiche met garnalen en zalm

17/01/2016 - 0 reacties

Ok, eerlijk gezegd wist ik niet echt wat ik van deze visquiche moest verwachten, maar ik ben gek op garnalen dus ik wou het toch proberen. Geen moment spijt van gehad, man man, wat een heerlijke smaken.

Ingrediënten:

 • garnalen
 • 1 el sojasaus
 • 2 el chilisaus
 • 250 gr spinazie
 • 250 gr zalm in stukje gesneden.
 • 1 aubergine
 • bladerdeeg
 • 3 eieren
 • 2 el sojasaus
 • 2 tl sesamolie en lim
 • 1 el limoensap
 • knoflook
 • peper en zout
 • sesamzaadjes

Zo maak je het:

Marineer de garnalen in de 1 el sojasaus en chilisaus. Zet weg voor minimaal 30 minuten. Verwarm je oven voor op 190 graden.

Gril de aubergine. Dit kun je gewoon op een pitje doen. Als het vlees zacht is, is het klaar. Snij het in stukjes en leg het even apart. Bak dan in een pan wat knoflook en voeg de zalm toe. Als de zalm roze is voeg je de spinazie toe. Roer het goed door tot de spinazie geslonken is.  Voeg op het laatst de stukjes gegrilde aubergine toe.

Vet een springvorm in (echt doen, want anders is het een crime om de bladerdeeg er vanaf te krijgen) en bekleed het met de bladerdeeg. Verdeel hier de spinaziemengsel overheen. Klop de eieren los met de sojasaus, sesamolie en limoensap. Roer er nog een teentje knoflook en wat zout door. Giet dit over de springvorm en strooi er de sesamzaadjes overheen. En ja, heb er vertrouwen in dat de 3 eieren genoeg zijn. Leg de gemarineerde garnalen er nog bovenop en bak de boel in de oven voor ongeveer 35 minuten.  Resultaat: een overheerlijke quiche met Aziatische smaken. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter