Battle against time

22/01/2016 - 6 reacties

9238a109aaa435e65c2536b6ea4be7ef

Ik ga nu iets zeggen waarvan jullie, slimme lezers van Desschrijft, denken: jeetje Des, dat wist je toch allahaaaang?? Yep, maar ik kom er nu pas achter. Of eigenlijk: ik merk het vooral nu, dagelijks.
De strijd tegen tijd win je nooit.

De dag begint ’s ochtends bij mij zo. Ik word wakker (gemaakt). Ik mediteer even, en dan begint mijn to do list. Als het aan mij lag zou ik dit allemaal op een dag willen doen: stukjes schrijven, mediteren, sporten, lezen, met de kinderen spelen, een uitstapje met de kinderen, koken, iets bakken, het huishouden doen, even een dutje, afspreken met een vriendin, boodschappen doen, iemand uit de verdrinking redden, een vluchteling in huis nemen enz enz.

Kortom: als het aan mij ligt had een dag meer dan 24 uur en dan nog zou ik waarschijnlijk taken bedenken waarvan ik denk dat die perse gedaan moeten worden. Want er is weinig tijd, zo weinig tijd he. Aan het eind van de dag komt het regelmatig voor dat ik denk: shit, is het al zo laat??!

a850b0ffc59179525a034df68e206753

Tja, en wat moet ik er nou eigenlijk aan doen he? Meer in het nu leven, meer mindfullness en mediteren: dat doe ik al (denk ik). Niet zoveel taken op mijn to-do list zetten. Wat moet er echt gebeuren? Is die vluchteling in huis nemen echt nodig? Wat is realistisch? Check, dat probeer ik ook zoveel mogelijk.
Het kunnen loslaten als dingen toch niet lukken en ik mijn to do list niet kan afvinken: ook dat staat op mijn..eh nou ja to do list.
Deze tips toepassen, check.

fbb023550156b3ff40eaaaf7345e436c

 

Ja, ik probeer het allemaal, echt, en toch merk ik dat het me moeilijk afgaat. Dat ik te vaak nog denk “verdorie, ik had nog zoveel wille doen!”. En ik realiseer me steeds meer die strijd tegen tijd ga ik nooit winnen. Dus lieve mensen, vertel mij: hebben jullie dit ook? Wat zijn jullie tips? Ik ben super benieuwd naar jullie handigheidjes hierin.

Want voorlopig blijft het nog steeds Des – Tijd = 0-5.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer Dionne 22/01/2016

  Je internet uitzetten.
  Niet dat ik het zelf doe, maar holy shit wat gaat daar een hoop tijd aan verloren

 • Reageer Fje 22/01/2016

  Herkenbaar! Ben ook zo’n to-do-lijstjes-type. Ik heb veel aan een uitspraak uit een zelfhulp-boekje dat bij ons op het nachtkastje ligt (het boekje heet: Don’t sweat the small stuff – and it’s all small stuff en is geschreven door Richard Carlson): “Remind Yourself that When You Die, Your “In Basket” Won’t Be Empty” Oftewel: je to-do lijst is nooit leeg. Dat is nu eenmaal het kenmerk van een to do lijst! Zie het als een doorgaand proces in plaats van iets wat “af” moet. Zie ook: https://simplifime.wordpress.com/2010/05/21/when-you-die-your-%E2%80%9Cin-basket%E2%80%9D-won%E2%80%99t-be-empty/

 • Reageer Linda 23/01/2016

  Zo herkenbaar! Als ik niet oppas leef ik van to do-list naar to do-list. De laatste tijd probeer ik wat vaker ‘fuck that shit’ te denken, want is het écht van levensbelang dat ik drie keer per week hardloop? Of moet de douche echt per sé NU schoongemaakt worden? Ik leg mezelf vaak veel te veel op. En dan heb ik nog niet eens kinderen, pff. Als jij de gouden tip vindt, dan hoor ik het wel 😉

 • Laat een reactie achter