Des Kookt: Aardappelsalade met makreel (of makreelsalade met aardappeltjes, wat jij wil)

17/01/2016 - 0 reacties

Ik ben gek op makreel. Het is denk ik wel mijn lievingsvisje. Na de zalm. En de tonijn. Ok, maar echt: ik vind gerookte makreel heerlijk. Alleen een crime om het klaar te maken, en dan heb ik het vooral over de geur. Ieks. En toch: zo af en toe wil ik er best een lekkere salade van maken. Met krieltjes en een appeltje er doorheen bijvoorbeeld.

Ingrediënten:

  • zakje krieltjes
  • 1 gerookte makreel
  • 1 rode ui
  • teentjes knoflook
  • peterselie
  • appel
  • half citroen
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mierikswortel
  • peper en zeezout

Zo maak je het:

Kook de krieltjes beetgaar. Niet te zacht, want je moet er nog wel lekker op kunnen happen. Dan de makreel. Schil eraf, graten eruit en in stukjes plukken. Doe het maar in een kom. Dan de rode ui fijn snijden. Ik gebruike 2 teentjes knoflook, deze mag je fijn persen. Peterselie fijn hakken, en de appel in blokjes snijden. Doe de krieltjes, makreel, rode ui en knoflook, peterselie en appel in een kom. De dressing maak je van de mayo en de mieriekswortel. Vermeng dit met de makreelsalade. Breng op smaak met peper en zeezout. Eet smakelijk en neem het liever niet mee als lunch naar werk ivm de geur en zeurende collega’s.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter