Des Kookt: Aardappelsalade met sticky zalm

17/01/2016 - 0 reacties

Weet je wat ik nou echt vaker moet eten? Nee, geen chocola, daar eet ik al genoeg van. Vis. Ik vind dus dat ik wel wat vaker vis mag eten. Ik ben alleen vaak een beetje inspiratieloos wat vis betreft. Tonijnsalade, nou joepie. Tonijnpasta, nou jeuh. Maar Lin heeft dit recept voor een heerlijke sticky zalmpakketje uit de oven, wat trouwens eigenlijk helemaal geen recept mag heten want zo zo makkelijk. En ik besloot er ook maar een aardappelsalade bij te maken.

Ingrediënten:

  • zakje sla
  • zakje voorgekookte krieltjes
  • yoghurt
  • kappertjes
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el basterdsuiker
  • 6 el olijfie
  • knoflook
  • zalm
  • peterselie
  • bieslook
  • zout en peper
  • citroensap

Zo maak je het:

Ok, die zak voorgekookte krieltjes dus. Die moet je nog wel even verder koken. Ja, dat wisten jullie vast al, slimme lezertjes van me, maar ik dus niet. Kook deze dus nog even beetgaar. Dan het sausje: doe wat yoghurt in een kommetje. Daar doe je doorheen: de peterselie, bieslook, kappertjes (van alles 1 eetlepel) en wat peper en zout. Klaar.

De zalm dan. Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe in een kommetje: olijfolie, ketjap manis en de bastersuiker. Doe er wat knoflook doorheen, ik hou van veel knoflook dus bij mij gaan er 3 tenen in. Smeer de zalm met deze marinade en verpak het in aluminiumfolie. Leg het 30 minuten in de oven.

Eerst wat sla op het bord. Dan de krieltjes en de yoghurtsaus. En daar weer de zalm bij. Heel lekker (en volgens mij best gezond ook).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter