Des Kookt: Antiliaanse kaasballetjes (balletjes, hahaha)

17/01/2016 - 0 reacties

Een foodblogger die ik al lange tijd trouw volg is Danielle van Foodloveandhappinesse. Haar schrijfstijl is vrolijk, ze is zelf fucking sexy en ook nog eens grappig. Wat wil een mens nog meer. Nou Antiliaanse kaasballetjes dus. Ik las alleen kaas en was al verkocht. Tijd om het te maken dus.

Ingrediënten:

  • 500 gr geraspte oude kaas
  • 3 eieren
  • 35 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • zwarte peper
  • zakje kaas in blokjes

Zo maak je het:

Goed, voordat ik verder schrijf: ik las het recept niet goed door en had maar 1 zak geraspte kaas. Dat was genoeg, dacht ik. Vervolgens deed ik er extra meel bij. Nope, niet doen. Let dus goed op: Koop 2 zakjes geraspte kaas.

Kus Kluts de eieren en meng hier dus de geraspte oude kaas door. Voeg de bloem toe en ook het bakpoeder, suiker en zout. Kneed het goed door tot je een mooie bal kunt vormen. Dek de kom af met een theedoek en laat even staan.

Vorm balletjes van het deeg, en doe er een kaasblokje in. Vervolgens weer vervormen tot een balletje en weer een kaasblokje erbij (is lekker! Twee kaasblokjes is altijd beter dan een!)  Frituur de balletjes in porties in de olie. Laat het uitlekken op een bordje met wat keukenpapier. Doe het raam open om de frituurlucht kwijt te raken, ga op de bank zitten met de kaasballetjes, en eet ze allemaal op. Lekker met een beetje mosterd (wel Gruningse mosterd natuurlijk). Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter