des kookt: bieten risotto

17/01/2016 - 0 reacties

Soms moet je gewoon echt niet moeilijk doen en wat recepten mixen. Sinds ik risotto kan maken voel ik me een zelfverzekerd mens. Daarom probeerde ik eens bietenrisotto. Overheerlijk, en de kinderen vonden dat trouwens ook.

Ingrediënten:

  • 1.5 liter groente bouillon
  • 3 sjalotjes
  • olijfolie
  • risotto
  • 125 droge witte wijn
  • roomboter
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 500 gram gekookte rode biet

Zo maak je het:

Fruit de sjalotjes in een grote soeppan. Schep de risotto erdoor en bak het mee. Schenk dan de wijn erbij en roer totdat de wijn verdampt is.

Natuurlijk heb je al een pan met bouillon gemaakt. Schep vervolgens een aantal soeplepels van de bouillon in de pan. Blijf lekker roeren. Is de bouillon al verdampt? Schenk er dan weer een soeplepel bij. Blijf goed roeren en herhaal dit. De risotto moet lekker zacht zijn. Als de risotto al bijna zacht is doe je er de bietjes doorheen. Oja: deze bietjes rasp je natuurlijk even vantevoren.

Als de risotto klaar is zet je het vuur uit. Roer er nog een flinke klont roomboter doorheen. Serveer de risotto met versgemalen peper en parmezaanse kaas. Mijn schoonzus en ik vonden het heerlijk; LOML en haar vriend niet maar mannen zijn nou eenmaal niet zulke fijnproevers. Geloof mij maar dat ook deze risotto weer goed gelukt was. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter