Des Kookt: brownies

17/01/2016 - 0 reacties

Altijd als ik zin heb in iets lekkers, en met iets lekkers bedoel ik vaak: iets zoets met heel veel suiker en chocola, struin in het internet af. Op zoek naar de lekkerste taarten, cakes of koekjes die ik nog niet eerder gemaakt hebt. En soms is dat helemaal niet nodig. Soms is een good old brownie gewoon net zo lekker. En al helemaal als ze heerlijk smeuïg zijn van binnen, met de perfecte hoeveelheid chocola. Zoek niet verder: ik heb hier het recept van je.

Ingrediënten:

  • 225 gram boter
  • 115 gram pure chocola
  • 2 eieren en 1 eidooier
  • 330 gram suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 175 graden. Smelt de chocola en boter au bain-marie. Als ik moet uitleggen wat het is mag je niet meer op mijn blog komen.  Laat het even afkoelen.

Klopt de eieren, eidooier, suiker, zout en vanille-extract met een mixer, voor ongeveer 5 minuten. Tot het een lichtgeel dik mengel is. Spatel hier de chocolademengsel doorheen, voorzicht. Vooruit: proef ook maar even.

Spatel de bloem en cacaopoeder erdoorheen. Giet het beslag in een brownievorm, bekleed het eerst even met bakpapier trouwens. Dan voor ongeveer 40 minuten in de oven (bij mij was het precies 40 minuten en precies goed!) en laat het daarna afkoelen.

Daarna aanvallen. Lekker bij een avondje Netflix (wij kijken nu Mad Men. Don Draper, man man, wat een heerlijke vent is het).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter