Des Kookt: carrotcake met roomkaasfrosting

17/01/2016 - 0 reacties

Als je vader 60 wordt, dan wordt er natuurlijk een feestje gegeven. En waar feest is, is altijd eten, tenminste bij onze familie. Ik besloot om caramel seasalt brownies, carrotcake en pasteitjes te maken. Het recept voor de pasteitjes komt morgen online. Voor vandaag 2 recepten voor jullie die allebei overheerlijk zijn.

Ingrediënten:

 • 300 gram bloem
 • 1,5 el bakpoeder
 • 1,5 el kaneel
 • 1/4 tl nootmuskaat
 • 1 tl vanille extract
 • 265 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 4 eieren
 • 250 ml zonnebloemolie
 • 360 gram geraspte wortelen
 • 100 gram rozijnen
 • 100 gram roomboter op kamerthemperatur.
 • 2,5 pakje philadelphia roomkaas
 • 300 gram poedersuiker
 • 2 el citroensap

Zo maak je het:

Ontzettend makkelijk te maken ook: verwarm je oven voor op 180 graden. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, notmuskaat en suiker. Klop in een andere kom de olie, eieren en vanille tot een luchtig mengsel. Voeg bij elkaar en mix het.

Roer er de wortel en rozijnen doorheen. Ja, het wordt nu inderdaad een dik beslag dus je kweekt wel wat spierballen door het door elkaar te roeren. Giet het beslag in een springvorm en bak voor ongeveer 40 minuten bruin (test het met een sateprikker). Laat de taart dan afkoelen.

Voor de frosting klop je de boter en roomkaas tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker en citroensap toe en roer het goed door. Hoppa: een flinke kwak op je taart en verdeel het netjes. De taart in puntjes snijden en voor de liefhebbers nog extra frosting op het bordje. Eet smakelijk!

Voor de caramel seasalt brownies gebruik je dit recept en vervang je de pure chocola door een reep Tony Chocolony caramel seasalt. Klaar, kind kan de was doen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter