Des Kookt: Chocolade bananencake

17/01/2016 - 0 reacties

Ik had over: overrijpe bananen. Zonde om ze weg te gooien, geen zin om er een smoothie van te maken. Blijft over: bananencake. Alleen: zo saai. Dus hoe maak je het lekkerder? Met, zoals altijd, chocola erbij te gooien.

Ingredi├źnten:

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram cacao
  • 2 tl badpoeder
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram gemengde noten
  • kokosrasp
  • snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 175 graden. Prak de bananen tot het lekker zacht is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop het door de bananen. Spatel dan de amandelmeel, cacao, bakpoeder en zout door het beslag. Tenslotte doe je er de noten en chocolade (hak het even in stukjes) doorheen. Op het laatst wat kokosrasp.

Vet een cakevorm in en leg hier bakpapier op. Giet het beslag erin en doe in de oven voor ongeveer 45 minuten. Een sateprikker moet er schoon uitkomen. Laat het afkoelen en snij het in stukjes.

De cake is lekker zoet en ook nog eens gezond. Ed neemt er daarom 3 stukjes per dag, dat mag. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter