Des Kookt: Citroen yoghurt cake

17/01/2016 - 0 reacties

Ik ben ook zo’n rebel he. In de herfst een frisse zomercake maken. Doe ik gewoon even. En ik raad het jullie ook allemaal aan, want hij is echt heerlijk. Bovendien heb je alleen aan 1 pollepel en plastic kom nodig, scheelt weer afwas.

Ingrediënten:

  • 180 ml zonnebloemolie
  • 280 gram volle yoghurt
  • 350 gram suiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 tl citroensap
  • rasp van 1 citroen
  • beetje zeezout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng behalve het zelfrijzend bakmeel, alle ingrediënten met een pollepel door elkaar in een mengkom. Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en meng het tot een glad beslag. Vet een tulband in met roomboter en bestuif het met meel tegen het plakken. Doe het beslag erin en bak de cake in ongeveer 55 minuten goudbruin. Wanneer een sateprikker er droog uitkomt is hij helemaal gaar. En dan neem je een kop warme thee, want he het is immers herfst, en neem je een lekker plakje citroenyoghurt cake. Of twee.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter