Des Kookt: English mud pie (engelse moddertaart???)

17/01/2016 - 0 reacties

Bezig met afvallen? Bezig met calorieën tellen? Je macro’s die je nog moet halen? Druk aan de eiwit shakes, kipfilet, zoete aardappel en kwark? Ga dan met je muis naar rechtsboven en klik op het kruisje. Kom morgen gerust verder, even goede vrienden, love jullie allemaal.

Dit recept is namelijk…ik bedoel…gewoon…echt overheerlijk. Chocolade jongens. Chocoladetaart. Zo. lekker. En zo makkelijk te maken ook.

Ingrediënten:

  • 200 gram bastognekoeken
  • 220 gram boter
  • 300 gram pure chocolade
  • 250 ml kookroom
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eieren

Zo maak je het:

Eerst de oven voorverwarmen. Mag op 160 graden. Dan de bodem en zijkant van je springvorm bekleden met bakpapier.

De bastognekoeken verkruimelen: gewoon flink op meppen met een deegroller. Smelt 40 gram boter in een pan en voeg dit bij de verkruimelde bastognekoeken.  Dit is de bodem van de taart en doe je op de springvorm. Stamp het goed aan en zet het in de koelkast.

Doe de rest van de boter, chocolade en kookroom in een pannetje, en smelt het au bain marie. Voor de leken onder ons: pak een grote pan, doe hier kokend water in, en het kleine pannetje met de choco, boter en kookroom doe je hierin. Zorg dat het gekookte water niet tegen het pannetje aan komt.

Klop ondertussen de suiker en eieren goed door.  Voeg dan een beetje gesmolten chocolade erbij, dit noem je familie maken. Of hoe Rudolph het zegt: als je voor het eerst ergens bent laat je jezelf ook niet meteen helemaal kennen. Goed doorroeren en dan de rest van de gesmolten chocolade erbij. Meng dit goed door en giet dit vervolgens in de springvorm.

Dan mag dit in de oven voor 1,5 uur. Laat het helemaal afkoelen en dan…ik maak geen grap…mag het 24 uur in de koelkast. Yep, dat lees je goed. De taart zou dan nog lekkerder zijn. Jullie snappen natuurlijk wel dat ik daar geen tijd voor had en meteen een (flink) stuk heb genomen. En die was echt overheerlijk. De binnenkant is lekker zacht met een knapperig laagje van buiten. Heb jij wel geduld?  Doe de taart dan wel gerust 24 uur in de koelkast (en stuur me daarna een mailtje hoe je dit hebt volgehouden).

Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter