Des Kookt: gegrilde aubergine met yoghurt munt dressing (en gegrilde paprika reepjes)

17/01/2016 - 0 reacties

Mijn lievelingsgroente is de aubergine. Die vind ik zo lekker. Je kan er alles mee. Bakken, stomen, op een pitje grillen of in de oven grillen. Ik had er 5 stuks gekocht bij de markt en vond dit recept. Er waren geen granaatappels te vinden maar ik had nog wel een flinke puntpaprika in de koelkast, dus ik gebruikte die maar.

Ingrediënten:

  • rucola
  • aubergines (ik gebruikte ze alle 5, maar met 2 stuks kom je ook heel ver)
  • 4 el yoghurt
  • 2 tl mayonaise
  • knoflook
  • verse munt
  • 1 tl citroensap
  • rasp van een citroen
  • puntpaprika

Zo maak je het:

De aubergines grillen is super makkelijk. Snij het in plakken, doe het in een kom en doe er zeezout, peper en olijfolie bij. Zorg dat alle plakken aubergines bedekt zijn. Doe het op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden. Het mag er ongeveer 15-20 minuten in, let er zelf een beetje op. Mijn oven gaat vrij snel dus 15 minuten is genoeg.

De yoghurtmunt saus is ook zo lekker. Yoghurt, muntblaadjes, 1 teentje knoflook, peper, en zeezout in een kommetje, roeren en klaar. Wat citroensap erbij maakt het af.

De paprika grilde ik op een pitje en sneed ik in reepjes, maar je mag het van mij ook uit een potje halen. Doe lekker je ding meid!

Serveren op een groot bord, eerst sla erop, dan de gegrilde aubergines, dan de saus eroverheen gieten en tenslotte de reepjes paprika. Afmaken met wat rasp van de citroen, ook zo mooi voor de kleur. Heer-lijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter