Des Kookt: Gepofte rode biet met geitenkaas en walnoten

17/01/2016 - 0 reacties

Wisten jullie dat je rode biet kon poffen in de oven? IK DUS OOK NIET! Hele wereld gaat hier voor me open. Ik zag dit recept in de Allerhande dus ik deed een dappere gelukte poging.

Ingredi├źnten:

  • 4 rauwe rode bieten
  • quinoa
  • half bakje platte peterselie
  • 50 gram walnoten
  • 4 stemgemberbolletjes op siroop (nog nooit van gehoord, maar dit moet er echt bij, want zo zo lekker!)
  • 125 gram geitenkaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven-en onderkant. Snijd ze kruislings in, maar niet helemaal door. Bestrooi het met wat zeezout en pak ze afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie. Zet ze dan 1 uur in de oven (deze hoeft nog niet op temperatuur te zijn; dat scheelt weer tijd).

Kook de quinoa (1 kopje quinoa, 2 kopjes water. Bouillonblokje erbij). Giet het af en zet het apart. Snij ondertussen de peterselie fijn. Hak de walnoten grof en snijd de gember fijn. Meng dit samen met de peterselie door de geitenkaas.

Haal de bieten uit de oven. Vul de bieten royaal met de geitenkaasvulling. Leg nog wat hele walnoten erbovenop, alles voor het mooie plaatje. Serveer met de quinoa en eventueel met wat extra groente erbij.

De aardse smaak van de rode biet in combinatie met de zoete vulling: echt heerlijk. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter