Des Kookt: Gepofte zoete aardappel

17/01/2016 - 0 reacties

Wij hebben altijd wel zoete aardappel in huis. Vaak stoom of kook ik het, maar eigenlijk pof ik het nooit in de oven. Terwijl dat ook heel lekker is, zo hoorde ik van mijn zusje. Laat de schil er vooral op: de oven zorgt er wel voor dat het lekker “chrispy” wordt. Verder is het zo makkelijk he jongens.

Ingrediënten:

  • zoete aardappels (ik had een flinke grote, dat was voor mij alleen genoeg)
  • blik mais
  • blik zwarte bonen
  • 1 avocado
  • bosui
  • rode ui
  • koriander
  • half komkommertje
  • cherrytomaten
  • geitenkaas
  • limoen

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 220 graden. Prik de zoete aardappel rondom met een mes of een stevige vork. Leg ze op een bakpapier in de oven. Bak ze in 60 minuten. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Snij alle groenten in blokjes.

Als de zoete aardappel klaar is snijd je deze in het midden in. Laat het ding vol met bonen, mais, groenten en doe er een schep (zelfgemaakte ) guacemole bij. Verkruimel er wat geitenkaas over en koriander en doe lekker kek en serveer het met partjes limoen.

Wat zei ik je: super makkelijk. En lekker.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter