Des Kookt: geroosterde knoflooksoep

17/01/2016 - 0 reacties

Geroosterde knoflook is dus echt overheerlijk he, wisten jullie dat? Als ik veel tijd heb wil ik ze nog weleens maken en dan door de aardappelpuree mengen. Echt njamm! Maar je kan er dus ook soep van maken. Net zo lekker!

Ingrediënten:

  • 6 bollen knoflook
  • zeezout
  • 1 liter bouillon
  • takjes tijm
  • peper
  • 150 ml slagroom (op kamertemperatuur)
  • half citroen

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Haal de schillen van de knoflook en hak daarna de bovenkant van de bol af. Zorg dat de bol nog weleen heel blijft. Zet de bol op hun kontje op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en zeezout. Pak de bollen daarna goed in met de aluminiumfolie. Zet ze in de oven voor 1 uur. Haal daarna uit de oven en laat even afkoelen.

Knijp dan de bollen in een pan. Schenk de bouillon erbij, en klop de knoflook los met een garde. Doe de takjes tijm erbij en wat peper en laat het voor ongeveer 10 minuten op matig vuur pruttelen. Daarna doe je het takje tijm eruit en doe je de slagroom erbij. Roer goed door. Breng de soep eventueel op smaak met citroen en wat peper of zout (zout hoeft waarschijnlijk niet omdat je ook al zout bij de knoflook hebt gedaan voordat ie in de oven ging.

Goed, de knoflookbollen moeten eerst een uurtje de oven in, maar daarna is het super snel gemaakt. En lekker. Serveer met broodjes en een frisse salade en eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter