Des Kookt: Geroosterde tomatensoep

17/01/2016 - 0 reacties

Mijn lievelingssoep is dus champignonsoep. Waarom ik dan toch een tomatensoep maakte; ja geen idee. Oja: de tomaten waren in de aanbieding bij de Lidl. En omdat ik tomaten uit de oven net wat lekkerder vind dan gewoon besloot ik deze soep te maken.

Ingrediënten:

  • 2 kg hele rijpe tomaten (ik gebruikte roma tomaten)
  • 1 rode ui
  • knoflook
  • paar takjes tijm
  • olijfolie
  • zeezout ( tip: gebruik die van Malden. Niet die harde korrels van Jozo)
  • 1 liter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • crème fraîche

Zo maak je het:

De tomaten snij je hoppa door de helft. Pak een knoflookteen of 3, 4, 5, wat jij wil, en een rode ui, die snij je ook door de helft. Alles op de bakplaat. Olijfolie eroverheen, wat takjes tijm en zeezout.  In de voorverwarmde oven van 215 graden voor ongeveer 25 minuten.

Daarna doe je de boel in een soeppan. Glad pureren met een staafmixer. Ondertussen heb je natuurlijk de 1 liter groentebouillen al klaar staan. Die doe je erbij. Blijven roeren tot het net kookt. Versgemalen peper erbij en klaar is Des.

Serveren in Blond Amsterdam soepkommetjes (anders niet) met een klodder creme fraiche en wat Parmazaanse kaas.

Oja, vergeet de takjes tijm er niet uit te halen (sorry als je het nu pas leest en de boel al gepureerd hebt).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter