Des kookt: Key lime pie

17/01/2016 - 0 reacties

Guttegut, super lastig om foto’s te maken als het zo snel donker wordt. Dan maar, heel charmant, in het ovenlicht. Mijn zusje zei dat ze met kerst een key lime pie ging maken, ik had geen idee wat het was. Ik dacht dus met merinque, maar het is veel makkelijker.

Ingrediënten:

  • 250 gram digestive koekjes
  • 115 gram roomboter
  • 4 eieren (alleen het eigeel, maak anders van de eiwitten lekkere merinques!)
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • ongeveer 6 limoenen waar je 125 ml limoensap nodig hebt en;
  • 2 tl limoenrasp

Zo maak je het:

Doe de koekjes in een plastic kom en ga er lekker met een deegroller overheen. Kapot moeten die koekjes, KAPOT! Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Als het gesmolten is roer je het door de koekkruimels. Verdeel dit over de taartbodem en druk het goed aan met de bolle kant van de lepel en het zet het in de koelkast. Verwarm je oven voor op 175 graden.

Klop het eigeel tot het romig en lichtgeel is. Voeg dan het blikje gecondenseerde melk toe. Mix het tot 1 geheel. Dan voeg je de helft van de limoensap toe. Weer mixen tot het goed gemengd is. Voeg dan de andere helft van de limoensap toe en de limoenrasp. Schenk dit over de koekjesbodem.  Dan doe je taart voor 12 minuten in de oven. Laat de taart dan eerst 10 minuten afkoelen, en zet het dan in de koelkast om verder te laten opstijven.

Overheerlijk, zeker met slagroom erbij. LOML heeft de taart voor de helft zowat opgegeten.  Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter