Des Kookt: Mag het woord “healthy” nog wel? Zoja: healthy chocoladetaart met frambozen

17/01/2016 - 0 reacties

Dit recept vond ik in de Aller Hande.  De taart zag er zo mooi uit, die moest ik gewoon maken. Alleen is hij dus wel healthy. Super healthy. En ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik in een recept het woord “healthy” zie staan, dan weet ik ook dat een duur grapje wordt. Er zitten noten in, kokosolie en ahornsiroop. Het kan dus een beetje prijzig uitpakken maar he, als je jezelf toch een beetje wil verwennen doe het dan meteen goed.

Ingrediënten:

  • 175 gram ongebrande notenmix (koop zo’n zakje mixed nuts bij de Lidl. Daar zit 200 gram in, maar dat is prima)
  • 250 gram dadels
  • 250 gram doosje diepvries frambozen
  • 120 gram cacaopoeder
  • 200 gram kokosolie
  • 120 ml ahornsiroop
  • vanille essence
  • 25 gram kokosrasp
  • malden zeezout

Zo maak je het:

Oja, je hebt ook een keukenmachine nodig btw. Daar doe je de notemix, dadels en de helft van de frambozen en cacaopoeder in. Mix het voor  1 minuut. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel op. Goed verdelen, goed aandrukken met een lepel. Leg er de rest van de frambozen bovenop en zet 10 minuten in de vriezer.

Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie met de ahornsiroop op laag vuur. Doe er een theelepel vanille essence bij. Neem de pan van het vuur en en roer er de rest van het cacaopoeder bij.

Haal de springvorm uit de vriezer en schenk dit kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi het met wat zeezout en zet het voor minstens anderhalf uur in de vriezer.

Haal na 30 minuten de springvorm weer uit de vriezer en bestrooi het met de kokosrasp en nog wat zeezout. Zet de taart weer terug in de vriezer.  Laat voor serveren ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur komen.

Deze healthy chocotaart is dus echt super lekker. Snij er een klein puntje van en deel gerust met je huisgenoten want een beetje machtig is hij wel. Zelfs voor mij. Maar dan nog zeker niet minder lekker. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter