Des Kookt: Nutelle cheesecake

17/01/2016 - 0 reacties

Ach ja. Nutella. Cheesecake. Do I need to say more? Dat bedoel ik. Niet op de calorieën tellen, gewoon maken en van genieten. Dat doet Nigella toch ook.

Ingrediënten:

  • 250 gr digestive koekjes
  • 75 gr zachte boter
  • 400 gr nutella
  • 100 gr geroosterde fijngehakte hazelnoten
  • 500 gr roomkaas op kamertemperatuur
  • 60 gr poedersuiker

Zo maak je het:

Doe de koekjes in een kom en sla ze boel kort en klein met een deegroller. Of, dat kan ook: doe het in een keukenmachine. Voeg de boter en 2 eetlepels van de Nutella toe en lekker mixen. Doe ook nog eens 25 gram van de hazelnoten erbij. Mixen tot het goed gemengd is. Doe dit in een springvorm en druk het stevig aan met je handen of de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast.

Klop de roomkaas met de poedersuiker luchtig en voeg de rest van de Nutella toe. Blijf kloppen tot het gemengd is. Giet dit in de springvorm en strooi de rest van de hazelnoten eroverheen. Zet het in de koelkast, het liefst de hele nacht. I know, dat is moeilijk, maar als je het echt niet kunt volhouden doe je de taart 4 uurtjes in de koelkast. En ach: anders lik je de beslagkom maar leeg. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter