Des Kookt: Pavlova met aardbeien

17/01/2016 - 0 reacties

Ik had dus zin in pavlova. En dat ging niet zonder slag of stoot, daar lees je alles over als je hier ff klikt. Wees niet bang om pavlova te maken want het is echt heel simpel. Enige waar je echt aan moet denken is om je beslagkom vetvrij te maken. Pak een keukenpapiertje en druppel hier flink wat citroensap overheen (geen limoen. Dat gaat niet helpen kan ik je uit ervaring zeggen) en maak de beslagkom en de klopper goed schoon.

Ingrediënten:

3 eiwitten
140 gram witte basterdsuiker
aardbeien
1 el maizena
1 el citroensap
slagroom
Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf in de beslagkom. Voeg tijdens het mixen de suiker toe. Voeg vervolgens de maïzena en het citroensap toe en blijf mixen, totdat er stevige pieken ontstaan. Houd de beslagkom op zijn kop (bij voorkeur bij iemand anders). Blijft het eiwit netjes zitten? Dan is het goed.

Pak een bakpapier en verdeel daar het eiwitmengel op in een ronde cirkel. Deze mag ongeveer 2 á 3 cm dik zijn. Bak de pavlova in 60 minuten gaar en laat deze vervolgens in de oven afkoelen. Doe de ovendeur op een kier.

Maak de slagroom en verdeel het op de pavlova. Schep hier de aardbeien op en eet het allemaal in je eentje op.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter