Des Kookt: Pitabroodje met rucolapesto, gegrilde perzik en brie (of geitenkaas, wat jij wil)

17/01/2016 - 0 reacties

Pitabroodjes zijn een bitch om klaar te maken, wisten jullie dat? Ik heb altijd ruzie om het netjes open te snijden, op 1 of andere manier breekt het altijd bij mij, super irritant. Recepten met pitabroodjes sla ik altijd het liefst over, maar dit recept moest ik proberen.

Ingrediënten:

 • 2 teentjes knoflook
 • zout
 • 1 el pijnboompitten
 • 40 gr rucola
 • 20 gr parmezaanse kaas
 • 2 el olijfolie
 • rucola voor het broodje
 • blikje perzik
 • 1 el roomboter
 • geitenkaas of brie
 • runderrookvlees (of voor de varkensvleeseters onder ons: parmaham)

Zo maak je het:

Maak eerst de pesto. Doe in je keukenmachine de knoflook, zout, pijnboompitten, rucola, parmezaanse kaas en olijfolie en mix het tot 1 geheel. Dit is echt de beste pesto everrrrr, believe me. Toast de pitabroodjes in de oven. De perzik gril je door het in partjes te snijden en in een koekenpan te doen (gril het om en om, doe de roomboter erbij). Dan het broodje beleggen: doe eerst een laagje pesto, dan rucola, dan gegrilde perzik en dan de geitenkaas of brie. Plakje runderrookvlees eroverheen en eet smakelijk.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter