Des Kookt: Pittig Turks brood a la Donna Hay (je weet wel, die saaie trien van 24 kitchen. Maar ok: koken kan ze wel)

17/01/2016 - 0 reacties

Kijken jullie weleens naar 24 kitchen? Ik, als echte foodlover, natuurlijk elke dag.  En heel erg ook: gewoon als achtergrondgeluid. Donna Hay komt er volgens mij nu niet op, maar zo af en toe zijn haar programma’s wel te bewonderen. Ik vind Donna soms een beetje suffig overkomen (geef mij maar Nigella, of Harry Eastwood), maar ok: the woman can cook. En soms zijn haar recepten te simpel voor woorden, maar das alleen maar handig voor de makkelijke kok. Ik zag dit recept en had wel zin in iets makkelijks en hartigs dus ik besloot het te maken.

Ingrediënten:

 • 500 gr rundergehakt
 • knoflook
 • 1 tl gemalen komijn
 • 2 tl chili vlokken
 • zeezout en peper
 • chiabatta
 • 280 gram Griekse yoghurt
 • 250 gram gemengde kerstomaatjes
 • munt
 • geroosterde pijnboompitten
 • 2 el citroensap

Zo maak je het:

Pers een (of 2, of 3 )knoflook, en doe dit samen met de komijn, chilivlokken , zout en peper in een kom en meng het goed door. Bak dit gehakt tot het goudbruin en gaar is.

De chiabatta mag je afbakken als dat nodig is. Snij het door de helft. Bestrijk 1/4 cup van de yoghurt op een broodje en doe hier het gehakt, tomaatjes, munt en pijnboompitjes op. Besprenkel met citroen voor serveren.

Voor de chiabatta mag je ook flatbread gebruiken (dat zegt het originele recept), maar geen idee waar ik dat kon krijgen. Ook lekker erbij: gecarameliseerde ui (je kan dit recept ervoor gebruiken) . Super makkelijk om te maken en heel lekker. Zo lekker dat ik serieus was vergeten om er een foto van te maken dus mocht ik de foto van Simone gebruiken. Ben je trouwens benieuwd naar meer recepten van Donna Hay? Mijn vriendinnetje Jazzy test wat recepten uit!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter