Des Kookt: Plaattaart met oesterzwammen

17/01/2016 - 0 reacties

Waar ik echt super super van hou? Oesterzwammen. En waar ik nog meer super van hou? Als alles wat ik wil maken toevallig al in de koelkast ligt. Man, man, daar word ik vrolijk van hoor.
(En vooruit: natuurlijk hou ik ook van mijn kinders).
(En ok ok, vooruit dan maar weer, ook een beetje van mijn man).

Ingredi├źnten:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ik had er toevallig net nog 6 over!!)
  • 1 bakje oesterzwammen
  • mascarpone
  • 2 tl tijmblaadjes
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de oesterzwammen in grove stukjes en bak ze ongeveer 5 minuten op hoog vuur in een koekenpan. Verdeel de plakjes bladerdeeg op een ovenplaat (doe er eerst bakpapier overheen, duhh). Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg. Verdeel met de bolle kant van de lepel de mascarpone over de bladerdeeg. Bestrooi het royaal met peper en zout. Verdeel hier de oesterzwammen overheen. Maak het af met de blaadjes tijm en Parmezaanse kaas. Hup de oven in en bak het in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Lekker als snackje tussendoor of als lunch. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter