Des Kookt: pulled chicken op een broodje

17/01/2016 - 0 reacties

Pulled pork, ik hoor/lees het overal. Nooit gegeten natuurlijk dus ik was extra benieuwd naar pulled chicken. Kip gegaard in een tomatensausje met heel veel kruiden, zou het lekker zijn?

Ingrediënten:

  • 500 gr kipfilet
  • 1 pakje passata di pomodoro
  • 70 gram tomaten puree
  •  2 el honing
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el worchestersaus
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el mosterdkorrels
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper
  • teentjes knoflook
  • 1 el bruine basterdsuiker

Zo maak je het:

Super makkelijk dus. Pers wat teentjes knoflook en doe dit samen met alle ingrediënten, behalve de kipfilet in een pan. Laat het even garen / warm worden. Doe dan de kipfilet erbij, zorg dat de kipfilet door de saus wordt bedekt. Doe een deksel op de pan en laat het voor ongeveer een uur op middelhoog vuur garen.  Hou het een beetje in de gaten, je mag er ook een beetje water bij doen. Ja sorry, maar bekentenis: ik heb dit niet gemaakt, maar LOML (ik was met de kids in de speeltuin gna gna). Enfin: na een uur is het goed gaar, en dan kan je met een vork de kipfilet uit elkaar trekken. Als het goed is gaat dit vanzelf. Schep het nog even goed om in de saus,  schep wat in een afbakbroodje en geniet ervan. Super lekker, want je proeft een beetje zuur, zoet en pittig door elkaar heen. Tip: serveer het met wat koolsla. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter