Des Kookt: quinoa salade met kruidenricotta

17/01/2016 - 0 reacties

Het was koud, het ijzelde en mijn schoonmoeder kon zelfs niet naar huis want de bussen reden niet. Dus bleef ze gezellig nog een nachtje slapen en gelukkig had ik al genoeg boodschappen in huis om wat lekkers te maken. En deze quinoa maaltijd was echt ZO lekker dat mijn schoonmoeder EN om het recept vroeg en nog een keer opschepte. Enough said.

Ingrediënten:

  • 1 kopje quinoa
  • 1 el currypoeder
  • tuinerwten
  • spinazie
  • rode puntpaprika
  • bleekselderij
  • 250 gram ricotta
  • rozijnen
  • pistachenoten (ik gebruikte noten die ik nog thuis had zoals walnoten enz)
  • knoflook

Zo maak je het:

Kook het kopje quinoa samen met 2 kopjes water. Als het water al weg is (en de quinoa dus klaar is) doe je er de currypoeder doorheen. Snij de paprika in dunne reepjes en de selderij in halve rondjes. Het uiteinde van de bleekselderij snij je ook fijn en meng dit door de ricotta heen. Breng het op smaak met peper en zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Voeg de knoflook, paprika, tuinerwten en selderij toe en bak het allemaal voor ongeveer 5 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Op het laatst voeg je de noten erdoorheen.

Pak een groot bord en doe hier de quinoa op. Vervolgens de groenten, dan de rozijnen en op het laatst de kruidenricotta. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter