Des Kookt: Quinoasalade met courgette en amandelen

17/01/2016 - 0 reacties

Ik weet het, ik weet het, jullie denken misschien: wat is dit nou weer voor iets gezonds Deskookt.nl?? Dat is het dus ook, want ik eet “vrij gezond”. Dat doe ik even tussen haakjes want heust: ik snoep ook. Vaak. En teveel. Maar ik sport ook. En dan is zo’n power maaltijd als deze echt ideaal. En geloof mij: echt super super lekker ook.

Ingrediënten:

  • quinoa
  • 3 tl kaneel
  • 300 gram doperwten
  • courgette
  • olijfolie
  • sinasappel
  • munt
  • pruimen (of rozijnen)
  • wortels
  • amandelen

Zo maak je het:

Kook de quinoa. Weet je hoe je dat doet? Super makkelijk: 1 kopje quinoa, samen met 2 kopjes water. Daar mag je ook een bouillonblokje bij doen, maar nu doe je daar gewoon de 3 theelepels kaneel erbij. Voeg er op het laatst de doperwten door.

De courgette snij je in kleine blokjes (dat heet “brunoise”, maar ik zeg gewoon “kleine blokjes”), en de wortels mag je ook klein snijden (dat noemen ze nu “julienne”, maar ik zeg gewoon “lekker klein snijden”).  Verhit wat olie in en koekenpan en bak de courgette en wortels 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit. Klop de rasp en sap samen met 3 el olijfolie tot een dressing. Ook eventueel wat peper en zout erbij.

Meng de dressing samen met de munt (fijn gesneden), pruimen (ook fijn gesneden, als je rozijnen hebt laat je het gewoon zo), wortel en courgette door de quinoa. Goed mengen, eventueel peper en zout erbij.  Doe een handje amandelen in de keukenmachine en bestrooi dit over de quinoa. Avocado in reepjes snijden en er ook op doen. Jongens: ik heb veel quinoa salades gemaakt, maar deze is zo lekker. Vooral de sinaasappel dressing is heerlijk. Lekker en gezond dus, beter kan het niet. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter