Des Kookt: Safraan risotto met spinazie

17/01/2016 - 0 reacties

Weet je wat ik op mijn cv heb staan, onder het kopje “overig”? “Weet nog steeds niet het geheim van de perfecte risotto”. Geen grap. Want ik wist het dus nog steeds. Tot ik op 24 kitchen Annabel Langbein (hand opsteken als je ook zo jaloers op haar huis bent) een safraan risotto zag maken. Wat Annabel anders deed? Lees maar even verder.

Ingredi├źnten:

 • safraan (zo’n plastic bakje van de supermarkt)
 • 1.5 liter groente bouillon
 • 1 grote ui
 • 2 stengels bleekselderij
 • knoflook
 • olijfolie
 • risotto (doe me een lol en koop de “echte” en niet zo’n pakje van Lassie. Verwen jezelf!)
 • 125 droge witte wijn
 • 2 flinke handen spinazie
 • 25 gram roomboter
 • Parmezaanse kaas
 • peper en zout.

Zo maak je het:

Ik maakte dus voorheen nooit risotto met wijn. Ik drink geen alcohol dus heb er ook niet echt verstand van. Ik besloot dit keer toch wijn erbij te gebruiken, en men, dat maakt het gerecht dus af. Heerlijk! Roer eerst de safraandraadjes door de bouillon. Zet dit in een pan apart. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij in kleine blokjes. Bak in een pan de ui, knoflook en bleekselderij in 5 minuten, tot het zacht en lichtbruin is. Voeg de rijst toe en bak deze een paar minuten mee.

Voeg dan de wijn toe en laat dit absorberen. En dan…nu komt het…gooi je er de bouillon bij. Yep. Nee, niet lepel per lepel. Gewoon de hele pan. Roer dan goed door en wacht tot de bouillon is opgenomen. Duurt ongeveer 15-20 minuten. Vergeet zo af en toe niet te roeren. Als de risotto al beetgaar is mag je de spinazie er doorheen roeren.

De risotto mag er best een beetje “soupy” uitzien, zegt Annabel. Wanneer dit zo is (proef ook zo af en toe), mag je het vuur uitdoen. Gooi er de boter doorheen, goed doorroeren. En dan nog de Parmezaanse kaas erbij. Afmaken met wat versgemalen peper.

Men, dit risotto recept ga ik onthouden en helemaal niets meer aan doen. Echt overheerlijk! Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter