Des Kookt: scones

17/01/2016 - 0 reacties

Ik snap niet zo goed waarom ik nu pas scones heb ontdekt. Zo simpel! Zo makkelijk! En vooral: zo erg lekker! Mijn zusje kwam op het idee om met kerst “welsh cakes”  te maken en daar vind ik scones wel een beetje op lijken. Alleen moet je welsh cakes dus bakken en scones kun je gewoon in de oven gooien. Hoppa!

Ingrediënten:

 • 250 gr bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • een klein beetje baking soda
 • snufje zout
 • 3 el suiker
 • 100 gram roomboter, hoeft niet op kamertemperatuur!
 • 75 gr rozijnen
 • 120 ml karnemelk
 • 1 ei
 • 1 el melk
 • 100 gram mascarpone
 • 125 gram creme fraiche
 • jam

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Meng in een kom de bloem (zeef het eerst even), bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Roer het goed door elkaar. Snij vervolgens de klontjes boer erdoor en meng het luchtig met je vingers tot je een korrelig deeg hebt. Roer dan de rozijnen erdoor, en voeg op het laatst de karnemelk en het losgeklopt eitje toe. Roer het goed door elkaar tot het deeg gemengd is.

Bestuif je aanrecht met bloem en leg hier het deeg op. Kneed goed door en rol het daarna uit tot een plak van ongeveer 3 cm. Steek er rondjes uit en leg het naast elkaar op een bakblik met bakpapier. Laat wat ruimte tussen want in de oven groeien de scones nog wat. Bestrijk alle scones met melk en strooi er nog wat suiker overheen.  Doe dan in de oven voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Lekker met een flinke lepel jam of “clotted cream”. Die maak je door de mascarpone en creme fraiche met elkaar te mengen. Overheerlijk zeg ik je. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter