Des Kookt: sinasappel-amandeltulband cake

17/01/2016 - 0 reacties

Mijn schoonmoeder was jarig en ik kon natuurlijk niet met lege handen aankomen. Ik had dit recept al een tijdje in mijn favorieten staan maar niet echt naar gekeken. Tot ik nog een volle zak amandelmeel in mijn keukenkastje zag staan. En wat bleek: ik had eigenlijk alles al in huis en het is ook nog eens super makkelijk om te maken.

Ingrediënten:

  • 275 gram suiker
  • 275 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 5 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 ml sinaasappelsap

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 160 graden. Vet een tulbandvorm in. Doe de suiker, boter, vanille-extract, zout en sinaasappelrasp in een kom en klop tot het romig is. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Als alle eieren  zijn opgenomen, spatel je er de bloem, amandelmeel en bakpoeder door. Spatel tenslotte als laatst het sinaasappelsap door het beslag. Doe het beslag in de tulband en bak in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.  Laat de cake nog even afkoelen en bestuif het dan met poedersuiker.

Gratis tip van flip: VET DE TULBANDVORM GOED IN! Ik deed dat namelijk niet dus de cake kwam er een beetje kapot uit, maar was zeker niet minder lekker. Een lekkere luchtige cake met een licht sinaasappelsmaakje doorheen. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter