Des Kookt: sodabrood

17/01/2016 - 0 reacties

In mijn ideale wereld heb ik een moestuintje waar ik mijn eigen groente en fruit kweek, maak ik mijn eigen amandelmelk en bak ik mijn eigen brood. Maar goed, daar heb ik natuurlijk niet het geduld voor, erg jammer. Want vooral brood bakken vind ik echt een kunst op zich. Het lijkt me zelfs leuk om daar ooit een workshop voor te volgen om te leren dat nou zit met gluten, het kneden van het deeg en hoelang het moet rijzen. Laatst zag ik op 24 kitchen het programma van Lorraine Pascale die een brood bakte in een half uur zonder gist. SAY WHAT NOW? Dus dat moest ik natuurlijk ff uitproberen.

Ingrediënten:

  • 500 gram meel (je kunt ook “gezond” meel hiervoor gebruiken, bijvoorbeeld volkorenmeel
  • 400 ml karnemelk
  • 1 tl zout
  • 1 tl baksoda.

Zo maak je het:

ff serieus mensen, dit mag toch geen recept heten? Hup, alle ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar. Maak/kneed er een bal van en doe dit op een bakplaat met bakpapier (ps verwarm je oven voor op 200 graden). Pak dan een pollepel, bestuif het handvat met wat meel. Druk dan met het handvat een kruis in het brood en bestuif het met nog wat meel. 30 minuten in den oven en klaar! Je kan er ook eventueel wat geraspte kaas bij doen, dan heeft het brood een lekker kaas-smaakje. En dit brood is dus echt heel lekker. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter