Des Kookt: Spruiten-linzenschotel met appel en munt

17/01/2016 - 0 reacties

De laatste tijd zag ik in mijn all time favourite supermarkt de Lidl heel vaak paarse spruitjes. Paarse spruitjes! Hoe kom je er toch op. Nou ben ik dus echt van spruitjes-hater naar spruitjes-liefhebber gegaan de laatste tijd. Dat komt door mijn schoonmoeder die ze heerlijk klaarmaakt: met soyasaus. Dus ik dacht: ik kan die paarse spruitjes ook wel aan en maakte deze heerlijke “schotel” (ik vind het meer een soort van salade).

Ingredi├źnten:

  • 200 gram linzen
  • 500 gram zoete aardappel
  • 350 gram spruiten
  • 6 el walnotenolie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl chilipeper
  • 1 appel
  • 1 bakje munt
  • 5 el griekse yoghurt
  • 1 tl harissa

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Maak de spruitjes zacht en halveer ze. Verhit de walnotenolie in een pan en bak de aardappel, spruiten met de komijn, chilipeper, versgemalen peper en zeezout op midddelhoog vuur voor ongeveer 25 minuten. Vergeet niet regelmatig om te scheppen.

De appel snij je ook in blokjes. Doe de helft van de munt met de yoghurt in een beker en pureer het met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een kommetje en meng de harissa erdoorheen.

Meng de spruiten, appel, en linzen op een groot bord. Verdeel de rest van de munt erover en serveer het met de muntyoghurt. Lekker pittig en toch fris door de yoghurt. Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter