Des Kookt: super lekkere cheesecake

17/01/2016 - 0 reacties

Ik maak weleens cheesecake, maar dan zo’n “no-bake”versie. Je weet wel, die je dus niet hoeft te bakken, maar gewoon in de koelkast hoeft te zetten. Nachtje slapen en klaar is ie. Ik had weleens een cheesecake uit de oven gemaakt, maar totaal mislukt. Weg 600 gram cheesecake, dus mijn portemonnee deed ook een beetje pijn. Mijn moeder maakte deze cheesecakeen ik wou meteen het recept. Komtie:

Ingredi├źnten:

  • 600 gram roomkaas
  • 4 grote eieren
  • 300 ml slagroom
  • 260 gram suiker
  • 4 el bloem

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 220 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier en zorg ook dat het papier er boven uitsteekt omdat de cake rijst tijdens het bakken. Klop de roomkaas met een mixer zacht en romig. Klop vervolgens de eieren erdoor. Voeg steeds pas het volgende ei toe als het vorige ei goed is opgenomen. Meng in een andere kom de slagroom, suiker en bloem. Klop dan het roomkaasmengel met het slagroommengsel. Schenk het beslag in de taartvorm en bak de cake ongeveer 35-40 minuten.

De cake mag best nog een beetje trillen in het midden, maar als je er een prikker in steekt moet deze er schoon uitzien. En er mag best een hele donkere korst op zitten (maar laat het niet verbranden). Ow men, deze cheesecake is echt EN makkelijk EN lekker, en echt dat donkere bruine korstje bovenop maakt het af. Vergeet die stomme no-bakes versie dus, maar maak gewoon deze.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter