Des Kookt: Tabouleh

17/01/2016 - 0 reacties

Ik had laatst een bbq bij mijn ouders en het enige wat ik mocht meenemen is een salade. No problem. Ik heb ooit eens Anthony Boudain in Libanon gezien en omg, wat lijkt mij de Libanese keuken overheerlijk. Dus probeerde ik eens tabouleh uit.

Ingrediënten:

  • flinke bos peterselie
  • en een bosje munt
  • 100 gram bulgur
  • 400 gram tomaten
  • 3 lente ui
  • half komkommertje
  • olijfolie
  • sap van citroen
  • gemalen zwarte peper
  • zout

Zo maak je het:

Doe de bulgur in een grote schaal. De tomaten door de helft snijden en knijp ze boven de bulgur uit zodat het vocht in de schaal komt. Kokend water in de kom totdat de bulgur net onder water staat. Laat een minuut of 20 staan.

Pak een andere kom. De tomaten snijd je in kleine stukjes en die doe je in de kom. Snijd de peterselie en munt fijn en doe het bij de stukjes tomaat. Lente ui in stukjes snijden en in de kom doen. De komkommer  halveren en schraap de zaadjes eruit met een lepel. In kleine stukjes snijden en hup in de kom ermee.

Dan de dressing: olijfolie, citroensap, zwarte peper en zout. Schep de bulgur om met wat olijfolie en meng het goed met de kruiden, groente en dressing. Mag best wat olijfolie bij. Voeg eventueel extra peper, zout of citroensap toe. De tabouleh op een grote schaal en maak er een foto van voor Instagram, want het is een feestje om te zien. En om te eten. Zelfs mijn vader “ik eet alleen rijst met groente” vond het lekker, en dat zegt wat.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter