Des Kookt: Tiramisu voor kleine kinderen (aka zonder alcohol)

17/01/2016 - 0 reacties

Voor mijn schoonfamilie maakte ik deze tiramisu. Zonder alcohol. Makkelijk om te maken, haal wel wat tijd uit voor het vastzetten in de koelkast, het liefst de hele nacht.

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 2 eiwitten (dus dat is inderdaad in totaal 4 eieren)
  • 100 gram suiker
  • zakje vanillesuiker
  • lange vingers (ik heb ze niet geteld maar koop maar sowieso 2 pakken bij de appie heyn)
  • 2 koppen koffie
  • cacao

Zo maak je het:

Klop de eiwitten stijf met je mixer. Maak wel eerst je beslagkom en mixer goed vetvrij. Dit doe je door op een keukenpapiertje een citroen op uit te persen en de beslagkom hiermee schoon te wrijven. Vergeet de klopper van je mixer niet.  De eidooiers doe je samen met de suiker in een kommetje. Roer het met een garde goed door, zodat de suiker oplost. De creme moet zacht en luchtig zijn.

Voeg bij de stijfgeklopte eiwitten de mascarpone en het zakje vanille suiker. Roer het voorzichtig door zodat het mengsel luchtig blijft. Tenslotte voeg je de eigeelcreme toe, ook voorzichtig voor de luchtigheid.

Giet de koppen koffie in een schaal. Dep hier de lange vingers 1 voor 1 in, niet te lang want dan worden ze heel zacht. En doe het aan de koekkant (dus niet de suikerkant). Leg dan 1 laag lange vingers in de schaal. Leg hier een laag mascarponecreme op en strijk het glad. Leg hier weer een laag lange vingers op en tenslotte de rest van de mascarponecreme. Zet het in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar het liefst dus een nacht. Daarna een laagje cacao erover heen, uitsnijden, serveren eten en genieten.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter