Des Kookt: tonijnpasteitjes

17/01/2016 - 0 reacties

Deze pasteitjes zijn altijd een groot succes op feestjes. Mijn moeder maakt pasteitjes vaak met een vulling van kip en groente en ze maakt het deeg ook nog zelf, maar dat is mij allemaal net teveel werk. Ik maak ze dus lekker makkelijk met hartige taart deeg, maar net zo lekker.

Ingredi├źnten:

  • 1 pak hartige taart deeg of 1 pak bladerdeeg
  • 3 blikjes tonijn
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • potje sambal oelek of sambal manis
  • 1 ei

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snipper een ui, doe de teentjes knoflook door een pers. Doe wat olie in een pan, en fruit de ui en knoflook tot het een beetje zacht en verkleurd. Doe dan de tonijn er door, en roer goed door. Tenslotte wat eetlepels sambal. Je mag zelf weten hoeveel en welke sambal je gebruikt, leuk he!! Roer het allemaal goed door: dit is je mengsel.

Dan de pasteitjes. Ontdooi de hartige taart deeg plakjes. Wat ik altijd doe is: ik pak een kommetje wat op een plakje hartige taart deeg past. Dan snij ik er een rondje uit. Ik vul het met het tonijnmengsel en vouw het dicht. Als je er bladerdeeghapjes van wil maken: snij de bladerdeeg door de helft. Vul het met het mengsel en plak het dicht. Dan krijg je vierkantjes. Net zo lekker!

Tenslotte doe je er nog wat ei overheen voor de kleur en hup de oven in. Voor ongeveer 3 kwartier, tot het mooi goudbruin is. Klaar zijn je feesthapjes.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter