Des Kookt: Venkel op bladerdeeg met yoghurt-geitenkaas creme

17/01/2016 - 0 reacties

Venkel gooi ik altijd in mijn juice. Ik heb geen flauw idee hoe je venkel nou klaarmaakt eigenlijk. Tot ik dus dit recept vond. Ik was wel benieuwd en ik had nog wat venkel over, dus dit aten we vandaag.

Ingrediënten:

  • bladerdeeg
  • 2 venkelknollen
  • olijfolie
  • 1 el honing
  • 150 gram geitenkaas
  • 3 el yoghurt
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el citroensap
  • gedroogde chilipeper
  • peper en zeezout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe bakpapier op je bakplaat en maak van de vierkantjes bladerdeeg een bodem. Je kunt natuurlijk ook een rol bladerdeeg gebruiken maar die vond ik niet in mijn supermarkt. Maak dan een mengsel van de yoghurt, geitenkaas, peper, zout en chilivlokken. Smeer het op de bladerdeeg. De venkel snij je in plakken en bak je in een koekenpan. Doe er wat honing bij. Laat de venkel even uitlekken op een keukenpapiertje. Daarna mag je dit ook op de bladerdeeg/bakplaat doen.

Dan de boel in de oven, voor ongeveer 25 minuten tot het bladerdeeg wat bruin is geworden.

Ehh ja of het dus lekker was..ik heb venkel toch liever gewoon in mijn juice. Het geitenkaas yoghurt mengsel vond ik overigens wel lekker.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter