Des Kookt: visje met salsa en courgette

17/01/2016 - 0 reacties

Jamie Oliver, wie houdt er nou niet van hem??  Ik in ieder geval wel. Stapel verliefd. Een super papa, super schattig en natuurlijk is alles wat hij maakt even lekker. En ik vind het zoooo schattig hoe hij “oehhwaaa” roept als het precies goed gekruid is. Enfin, tot zover mijn haleluja stukje over Jamie. Want Jamie heeft een nieuw programma op 24 kitchen, namelijk Superfood. Daar kan je natuurlijk heel erg je mening over hebben, maar doe maar gewoon niet want ik vind het super hoe Jamie ook gezond eten lekker kan maken. Ik zag dit recept op tv en ik maakte het de volgende dag voor LOML en een goede vriendin en het was meteen op; zo lekker. En dus ook gezond, nou dan heb je me.

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 zakje krieltjes
  • 1 zak witvis (bijv pangasius)
  • bosje munt
  • 2 bosui
  • 1 rood pepertje
  • knoflook
  • 10 olijven zonder pit (Jamie zegt dat je gewoon de olijven met pit moet halen en dan de pit eruit moet snijden. De olijven zonder pit die meteen uit het potje komen zijn niet zo lekker. Zegt Jamie. En wat Jamie zegt, is gewoon zo)
  • olijfolie
  • citroen

Zo maak je het:

Snij een knoflookteen of 4 in plakjes. Ook de courgettes snij je in kleine blokjes. Pak een grote pan, en fruit hier de knoflook in. Daarna doe je er de courgettes bij. Deze mag best zacht worden. Wat versgemalen peper en zout eroverheen, en doe dan een deksel op de pan. Dan gaat het garen van de courgette sneller. Als de courgette al wat zacht is, gooi je er wat krieltjes overheen. De schil mag je er wel op laten, dat doet Jamie ook. En prak wat krieltjes zacht, niet te zacht, maar dat het er een beetje gebroken uitziet. Dat is mooi voor op het bordje straks (Jamie zegt: rustiek).

Goed, deksel er weer op, laat die aardappeltjes ook maar zacht worden. Op het laatst mag de vis eroverheen. Die gaat heel snel, na ongeveer 3 minuten is het al gaar.

Voor de salsa: snij de munt in reepjes. De bosui in kleine rondjes. En het pepertje mag je ook fijn snijden (haal de pitjes eruit als je het niet te pittig wil). De olijven zonder pit dus ook fijnsnijden. Meng de munt, bosui, pepertje en olijven in een kommetje met een flinke scheut olijfolie. Sprenkel er ook citroensap overheen.

Pak nu een bord en doe hier eerst de courgette op, dan de krieltjes, dan de witvis, en bovenop de witvis doe je de salsa. Eet smakelijk en geen dank.

(ps, ik had de laatste dagen een kleine social media stop. Daarom heb ik ook geen foto’s van de gerechten gemaakt, omdat ik deze altijd meteen in Instagram zet. Geen foto’s bij de recepten dus, maar gebruik een beetje je fantasie en vertrouw mij er gewoon op dat ik het echt gemaakt heb, pinky promise).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter