Des Kookt: wortelpoempoentaart met geitenkaas

17/01/2016 - 0 reacties

Weer eens een recept van Ottolenghi. Gewoon, omdat het kan (lame dat je dit zegt Des), maar vooral omdat het gewoon lekker is. Vooral de zure worteltjes, heel subtiel tussendoor, wat het heerlijk afmaakt.

Ingrediënten:

 • flespompoen
 • 180 gram grof geraspte wortel
 • 35 gram suiker
 • 2 el witte wijn azijn
 • 50 ml sinaasappelsap
 • 30 gram gesmolten boter
 • 1 eidooier + 2 ei
 • 150 ml slagroom
 • geraspte parmezaan
 • geitenkaas
 • 1 tl mosterdzaad
 • peper en zout
 • hartige taart bladerdeeg.

Zo maak je het:

Verwarm je oven eerst voor op 170 graden. Snij de pompoen in blokjes en doe het in een ovenschaal. Bestrooi deze met olijfolie, peper en zout. Bak in ongeveer 15 minuten gaar en laat het afkoelen. Verwarm de oven nu voor op 180 graden.

Verhit de mosterdzaad in een pan. Laat het even bakken. Doe de geraspte wortel erbij en laat het ongeveer 10 minuten smoren.  Voeg dan de suiker, witte wijnazijn en sinaasappel erbij. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Als alle vloeistof is verdampt is het klaar.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de randen nog in met wat boter. De hartige taart bladerdeeg verdeel je over de bodem van de springvorm. Prik er met een vork nog wat gaatjes in.

Klop de eidooier, de eieren en de slagroom. Klop hier ook de Parmezaanse kaas erbij, samen met wat peper en zout. Verdeel de wortel relish over de bodem van de taart. Verdeel hierover de geroosterde pompoenblokjes. Verkruimel dan de geitenkaas eroverheen, en tenslotte giet je het roommengsel op de taart. Zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Zeker voor herhaling vatbaar deze wortel-pompoentaart, njammmm! Eet smakelijk!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter