Des Kookt; Zoete aardappelcurry met linzen (en koriander en feta).

17/01/2016 - 0 reacties

Zijn jullie het al een beetje zat met de zoete aardappels? Ik ook niet. Sorry, maar zoete aardappel is zo lekker. En ook zo gezond en makkelijk klaar te maken. Ik haalde inspiratie uit dit recept en super makkelijk: ik hoefde niet dubbel te koken want Ed&Joep aten het ook smakelijk op. Onder lichte dwang van mij dan.

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappel
  • 500 ml groente bouillon
  • een potje linzen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui
  • teentjes knoflook
  • 4 tl curry
  • 2 tl komijn
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • zout en peper
  • koriander
  • feta
  • 6 el yoghurtZo maak je het:Snij de zoete aardappel in stukjes. De ui snij je fijn en de knoflook; doe die maar door een knoflookpers. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Ruikt het al lekker in je huis? Voeg dan de specerijen toe en bak even mee. Doe dan de zoete aardappel, linzen, en de tomatenblokjes erbij. Even roeren, en dan de 500 ml groentebouillon erin. Laat het ongeveer 25 minuten op zacht vuur stoven . De aardappelen moeten niet te zacht zijn maar gewoon een beetje lekker eet-stevig. Draai dan het vuur uit en roer nog de yoghurt er doorheen. Serveer de curry in een kommetje en maak af met wat koriander en stukjes feta.  Eet smakelijk!
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter