Netflix (and chill)

07/01/2016 - 28 reacties

948d2faa589d7d4f2ee5ad5eefeaa1b3

Nou wil ik niet zeggen dat er sprake is van een verslaving maar de laatste tijd komt het regelmatig voor dat ik ’s ochtends wakker word en mezelf voorneem om dit keer echt op tijd bed te gaan en niet weer een aflevering te zien. En nog eentje, en nog eentje, en vooruit: nog eentje.

Want lieve menschen, hopelijk ben ik niet de enige, maar sinds Netflix bestaat heb ik geen leven. Of nouja: ik heb heust nog wel een leven maar ’s avonds zitten wij het liefst op de bank en gaan we verder met de serie die we aan het kijken waren. I love series kijken. Ik vind series kijken zelfs nog leuker dan films, want de laatste tijd heb ik meer goede series ontdekt dan dat ik goede films heb gekeken.

65691908d2ca196b27521ebed6b3475f

Een serie ontdekken gaat bij mij in verschillende fases:
Fase 1: de hmm-we-moeten-nog-maar-even-zien-of-dit-wel-zo-spannend/leuk-is- fase:
die gedachte heb ik altijd aan het begin van de eerste aflevering. Dat komt omdat ik elke serie die ik kijk, vergelijk met de vorige serie.  Ik vergelijk het intro nummer (pff, die van de vorige was veel leuker), ik vergelijk acteurs, ik vergelijk verhaallijnen. Ik wil eigenlijk gewoon dat de serie mij maar even laat zien hoe leuk ie is.

Fase 2: de he-goh-dit-is-eigenlijk-best-een-leuke-serie-fase:
ik geef een serie 1 a 2 afleveringen. Dan moet je me echt boeien anders ga ik verder met mijn “tap the frog” spelletje (mijn andere verslaving). Als de serie mij weet te boeien wordt het gevaarlijk. Voor mijn nachtrust welteverstaan. “Nog eentje doen dan?” en “ok, nog eentje, maar daarna gaan we echt slapen!” zijn de 2 zinnen die we dan regelmatig tegen elkaar zeggen.  Een serie moet voor mij dus gewoon goed zijn. Series die mij tot nu toe maar niet weten te boeien: Orange is the new Black, Breaking Bad, Game of Thrones en Pretty Little Liars.

dd8fa1f3c5ff1c4390b7a8df0a8df457

Fase 3: de -ow-yeah-welcome-to-my-life-fase:
En dan jongens, ja dan zit ik dus helemaal in de serie. Dat kan bij mij best ver gaan, ik geef het gewoon toe. Ik google alles over de serie. Ik wil alles weten over de hoofdpersonages, over de verhaallijnen, over de acteurs. Ik volg ze op instagram. Ik lees alles over ze op dailymail.co.uk.  Ik wikipedia er op los (LOML vindt dit allemaal super irritant want zo heb ik al per ongeluk wat spoilers verklapt).  Kortom: ik weet alles over de serie. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Jon Hamm depressief was en dat hij misschien weer terug is bij zijn (ex)vrouw? En wisten jullie dat “the Indian” uit Fargo in het echt ook een indiaan is uit het Sioux Falls gezien en dat hij half Iers is?

 

99cf2361ecfea47f3b36ec269b487893

Fase 4: de wat-moet-ik-nu-doen-met-mijn-leven-fase:
er komt natuurlijk een moment dat zo’n serie afgelopen is. Super flauw, super klote gewoon. “Hoeveel afleveringen moeten we nog? Nog 2 maar? Shit, dan moet ik dus daarna met jou gaan praten” is het grapje van LOML en mij tegenwoordig (wij hebben een zeer goed huwelijk jongens). Ja, ik geef het maar meteen toe; ik kan best balen aan het eind van zo’n serie. Vooral als ie echt steengoed was. Dan laat zo’n serie mij ook niet even los: ik kan nog wel een paar dagen denken aan het verhaallijn, aan de muziek, aan bepaalde karakters.

936247_573764085997708_130224060_n

Tussenfases:
zodra ik hooked ben aan een serie wil ik er ook Heel Graag over Praten oftewel Flink Discussiëren met anderen die de serie ook hebben gezien. “Wat was jouw favoriete personage en waarom dan?”, “wat vond jij van de muziek en waarom dan?” en “vond jij die of die ook super stom en irritant, en waarom dan?” zijn vragen die voornamelijk LOML met tegenzin moet beantwoorden dus daarom geef ik jullie nog even wat tips welke series jullie moeten series zodat JULLIE er daarna met MIJ over kunnen praten. Super leuk dus en geen dank:

 • deze series
 • Broadchurch: engelse serie, super spannend, super goed geacteerd, heerlijk accent
 • The missing: als je Broadchurch goed vindt, vind je the missing ook zeker goed. En spannend. Goed einde!
 • The bridge: deens/zweedse serie. Ik ergerde me in het begin ontzettend aan de autistische Saga, maar ze speelt eigenlijk heel goed. Seizoen 3 moeten we nog zien
 • The killing: deense politieserie. seizoen 1 is goed, seizoen 2 wist mij niet te boeien
 • Mad Men: MAD MEN! Super super fan ben ik. De fashion, de stijl, New York, de mannen, DON FUCKING DRAPER!!, man man, gewoon zien deze serie.
 • Fargo: ik had er eerlijk gezegd niet veel vertrouwen in dat het een goede serie is, maar man man, wat speelt Billy Bob Thorton goed, en man wat is seizoen 2 van begin tot het eind spannend (en wat is Patrick Wilson super sexy!). Geregisseerd door de Coen brothers, heeft ook een beetje een Quentin Tarantino stijl.
 • Making a murderer: ga het google-en, maar niet teveel want er zijn veel spoilers. Wij zijn nog bij aflevering 3: het is een docu serie over een onterecht veroordeelde man.

ps: wat vinden jullie van mijn beschrijvingen over de series, “super goed” “super goed geacteerd”, ik zou wel recensent kunnen zijn he.
ps2: als jullie nog goede series weten, laat het vooral weten bij de comments, forever love van een netflix verslaafde.

 

Vorige post Volgende post

28 reacties

 • Reageer Jazzy 07/01/2016

  Ik vind echt dat jij super goed kan recenseren des!
  Maar oke, ik gisteren dus Making a murderer gezien en ik ben benieuwddd naar de tweede aflevering. Maarja ik moet nog ongeveer 10 uur wachten want M. moest weer es per se werken vandaag. Stom.
  Verder kijk ik dus niet zoveel series op dit moment, vorige week de laatste Homeland (favo ever) en ik ben me ook nog steeds mentaal aan het voorbereiden op 2e seizoen Orphan Black, want daar werd ik echt na elke aflevering para van.

 • Reageer Wietske 07/01/2016

  The Bridge moet ik echt gaan zien, ik ben een fan van Scandinavische thrillers.. lees alles van Jo Nesbo, Jussi Adler Olsen en natuurlijk Stieg Larsson. Aanraders hoor! En dan Game of Thrones, ik heb alle boeken gelezen en nu wil de serie zien. Mijn ervaring is wel dat de boeken vaak veel uitgebreider zijn dan de serie en dat vindt ik dan weer zo’n gemiste kans. Ik moet dus echt aan de Netflix alhoewel dat een verslaving kan worden, net als bij jou!

 • Reageer Suzan 07/01/2016

  Hier nog een Netflix verslaafde.
  Making a Murderer moet ik nog zien. Veel mensen zijn er heel enthousiast over, maar het klinkt niet per se heel bijzonder. Waarschijnlijk gevalletje ‘moet je gaan kijken en voor je het weet ben je hooked’.
  Mijn tips: Modern Family (echt grappig, niet flauw zoals de meeste Amerikaanse sitcoms), Jessica Jones, Daredevil en binnenkort Luke Cage (als je van Marvel houdt), Sense8 (beetje vreemd, maar wel lekker!), Orphan Black (spannend!) en binnenkort komt ook seizoen 1 van How To Get Away With Murder beschikbaar en dat is, in jouw woorden, super goed en super goed geacteerd 😉

  • Reageer Des 07/01/2016

   modern family duhh die kijk ik ook, echt grappig! how to get away with murderer die moet ik dus ook maar eens zien.
   en orphan black ook eens proberen

 • Reageer Fatima 07/01/2016

  Ik heb nog een fase daartussen…
  – ik kan niet stoppen tot het einde. Dus ja ik kijk nog steeds mijn ncis/criminal minds afleveringen, heel trouw al een paar jaar..
  – en ja ik heb heel veel doorgespoeld maar prettylittleliars heb ik tot het einde bekeken omdat ik perse moest weten wie A was… en nu hebben die stommerikken nog een seizoen klaarstaan waar we opeens 5jaar verder zijn en er weer wat aan het gebeuren is… oftewel die moet ik dan ook zien -_-.

  Verder de murder thing heb ik net 2 afleveringen van gedownload.. ga het even uitproberen.
  Ik kijk Jane the virgin (humor), ik keek masters of sex maar na 2 seizoenen vind dat ik niks meer aan, modern family is een fijn tussendoortje. Mijn favoriet nu is : The Knick, hopelijk komt er een nieuw seizoen. Verder heb ik al een tijdje de zin om verder te gaan met Once Upon a time… maar ik ben die toen begonnen door een vriend en ja nu het een ex is heb ik minder zin in de serie hahahah maar het verhaal was heerlijk <3 Sprookjes enz.

  dit was waar ik nu op kom

  • Reageer Des 07/01/2016

   hahahah ik SCROLL OOK ALTIJD VERDER AAN HET EIND HAHAHAHHA. en criminal minds forever fan!

   masters of none kijk ik trouwens ook, jij ook??

 • Reageer Esther 07/01/2016

  Top of the Lake vond ik heel goed. De eerste aflevering nog niet zo goed/even wennen, en je moet van de sfeer houden, maar daarna heb ik mijn slaap opgeofferd om het seizoen (niet zo lang gelukkig) in een keer uit te kijken. Het speelt in Nieuw-Zeeland, dus ook mooie beelden van de omgeving daar.
  Als je van deze serie houdt, is The Returned misschien ook wel wat. Er is een Franstalige (originele) en Engelstalige versie van, volgens mij staan beide op Netflix; zelf ben ik halverwege een beetje blijven hangen want soms wel erg traag, te veel vragen en te weinig oplossingen.
  Verder Ray Donovan als je niet vies bent van Ierse maffia in Amerika, en Bloodline. (Vooral mijn mannelijke medekijkers zijn fan van deze series: geweld, spanning, familiegeheimen, beetje humor erbij.)
  Ik vond Marco Polo ook leuk, maar hoor van andere mensen dat ze er niet zo veel aan vinden. Ik vond het vooral goed omdat ik de omgeving zo mooi vind, inclusief alle kleding etc. Verhaallijn was niet per se super boeiend, maar ook weer niet heel erg saai.

  • Reageer Des 07/01/2016

   oh nooit van top of the lake gehoord, die zal ik eens proberen!
   bloodline ben ik bij afgehaakt, maar mijn man volgt die wel. vind die serie ook heel goed hahaha.

 • Reageer elsbeth 07/01/2016

  Begin met Orphan Black! Echt dat is zo spannend! Ik had afgelopen kerstvakantie zin in iets gezelligs (normaal ben ik ook van de crime en thrillers) dus ik ben aan Nashville begonnen. Countrymuziek, rijke families, intriges en romances. Ik vind het heerlijk. (plus: michiel huisman, die zit trouwens ook in Orphan black). Ik ben nu ook Making a murderer aan het kijken. Voor fans van die serie kan ik Serial aanraden, maar dat is een podcast, geen tv serie. Dat moet je dus luisteren, niet kijken. Maar Serial seizoen 1 is ook waargebeurd en ook dat je steeds denkt OMG dit kan niet. En o ja, ik heb The Fall laatst gekeken. Met hoe heet ze van The X Files. Ierse spannende serie over seriemoordenaar. Ik moet Broadchurch nog kijken, nu ik het hier zie staan ga ik er maar eens aan beginnnen. Verder vind ik Unbreakable Kimmy Schmidt hilarisch, ook echt een aanrader.

  • Reageer Des 08/01/2016

   ok ok, dus the fall, die moet ik zien? broadchurch echt aanrader!!!

 • Reageer elsbeth 07/01/2016

  O ja ik vond Sens8 ook geweldig. Zoals iemand hierboven zegt: beetje vreemd… maar toen ik er eenmaal in zat kon ik niet ophouden met kijken

 • Reageer Dionne 07/01/2016

  AMERICAN HORROR STORY
  House of Cards ook
  Suits (kijk je vast al)

  The Killing (Amerikaanse versie) keek ik trouwens toen ik al praktisch lag te bevallen. Heeft me door 3 dagen weeën heen geholpen.

 • Reageer Dionne 07/01/2016

  Oh en new girl. Ook gebingewatched

 • Reageer Linny 07/01/2016

  Ik zie net de naam “Stieg Larsson” voorbijkomen. Okee, het is geen serie maar het zijn boeken, maar man o man, wat een goede schrijfstijl!! Ik vreet de boeken nog net niet op.. Ik las deel 2 op mijn tablet deze vakantie, en toen ik ineens de laatste bladzijde had bereikt, riep ik, ja keihard, op een vol strand “OOOO NEE, HIJ IS UIT!!” Gelukkig had ik deel 3 ook nog, maar had nog ruim 2 weken te gaan…Hoop op een deel 4 dit jaar! Dus als je van lezen houdt, dan raad ik deze zeker aan. Die andere schrijvers waar Wietske het over had, ken ik niet, maar ga ik zeker proberen. Bedankt Wietske!

 • Reageer Rowan 07/01/2016

  Heel, heel, heel, heeeeeeel herkenbaar dit. Zo ben ik ook! Aanraders: Orphan Black (is hier al vaker genoemd zo te zien), homeland, modern family, the blacklist en Jessica Jones… Uhhh zo kan ik nog wel even doorgaan. Serie verslaafde aan het woord hier!

 • Reageer Maai 07/01/2016

  Dit is gewoon mijn tekst Des, echt. En ik pies in mijn broek van die afbeeldingen, echt, het is gewoon zo. Maar de series die jij kijkt ken ik niet. Game of thrones niet boeien? Waaaaat? Wij kijken nu house of cards. Dikke yay. Nog beter is homeland. Wanneer komt nieuw seizoen online, pleaaase….

  • Reageer Des 08/01/2016

   house of cards en homeland ben ik ook dik fan van!

 • Reageer Nathalie 07/01/2016

  Ik kijk pretty little liars (als het eindelijk weer eens begint), en momenteel zit ik ook ergens midden in seizoen 3 van The Walking Dead.
  Ohja, je weet toch wat Netflix and chill echt betekend of niet? 😉 😉 😉

  • Reageer Des 08/01/2016

   hahahaha ja hoor 😉

 • Reageer kIM 07/01/2016

  Wat Elsbeth zegt, Unbreakable Kimmy Schmidt (feelgood humor) en Orphan Black (spanning en sensatie) zijn aanraders! Heb je Narcos al gezien, over Pablo Escobar? Weeds is ook een briljante serie, eerste afleveringen even een kans geven en je bent verslaafd (haha).
  Ik ben met vriendlief Sons of Anarchy aan het kijken over een Amerikaanse motorbende, type Hells Angels met Married with children Peg als bikermom. Helaas kent mijn vriend het begrip bingewatchen niet, dus met max. 2 afleveringen per avond duurt het wel even voordat we 6 seizoenen uit hebben… Maar ik neem zeker een paar van je tips mee voor tijdens de late voedingsuurtjes 🙂

  • Reageer Des 08/01/2016

   narcos: super fan!! weeds hebben wij ook gevolgd, maar niet helemaal.
   sons of anarchy zijn wij ook mee begonnen!!

   • Reageer kIM 09/01/2016

    Wil je nu ook dat LOYL motor gaat rijden?
    Ik zit hier nog steeds te wachten tot die van mij dat figuur dat bij de motor hoort er gratis bijkrijgt, jummm!

 • Reageer Nicole 08/01/2016

  Joehoe! Netflix verslaafde hier.
  Joehoe! Serie verslaafde hier!
  Joehoe! Een ‘vragen-beantwoorden-met-tegenzin’ LOML hier!

 • Reageer Nicole 08/01/2016

  Oh ja, poging 2 van mij, maar waarschijnlijk hebben je vriendinnen al meerdere pogingen gedaan: SONS OF ANARCHY! You’re wel come.

  • Reageer Nicole 08/01/2016

   Welcome*

 • Reageer Ikram 08/01/2016

  Ik moest bij dit artikel aan jou denken http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/2579018/2016/01/08/Deze-geheime-codes-geven-je-toegang-tot-alle-Netflix-content.dhtml 🙂 Niet zo goed natuurlijk dat ik dit deel, want hé #aanzettentotnogmeerkijken maar het zou maar egoistisch zijn om het niet te doen toch? :p

 • Reageer Suzan Bruins Slot 11/01/2016

  Ik denk dat je de serie call the midwife ook heel leuk vind! het is echt een van de beste series die ik heb gezien op netflix. En vergeet ook niet om Jessica Jones te gaan kijken en dare devil, allebei echt fantastisch.

 • Reageer Marieke 20/01/2016

  Hahaha super herkenbaar dit. Hier nog een addict! Maar OMG, hoe kun je NIET geboeid zijn door Game of Thrones en Breaking Bad?! Voor mij twee van de beste series ooit, haha…

  Ben zelf ook echt gek op Deense series (The Killing, The Bridge, Borgen, Rita). Making a Murderer is bizar, gewoon echt bizar. Geen woorden voor.

 • Laat een reactie achter