Romy

28/01/2016 - 2 reacties

Ik hou van vrouwen. Had ik dat weleens gezegd? Niet op een lesbische manier, denk ik, maar ik hou gewoon van vrouwen, hoe ze zijn, hoe ze eruit zien. Georgina Verbaan zei eens dat elke vrouw iets “bi” in zich heeft (hahahaha, ik moet opeens lachen want ik heb het eigenlijk nooit over dit onderwerp gehad op mijn blog in die 11 jaar dat ik nu schrijf), en ik begrijp wel een beetje wat Sjors bedoelt. Ik las bijvoorbeeld een interview van iemand, ik weet even niet meer wie, dat diegene zei dat ze de vriendschap tussen vrouwen veel mooier en dieper vindt dan vriendschap tussen mannen. Hoe vrouwen met elkaar kunnen praten en dingen met elkaar kunnen delen, dat is zo mooi. Ik snap precies wat ze bedoelt.
Ik denk niet dat ik een relatie met een vrouw zou kunnen hebben, daar ben ik dan weer net teveel vrouw voor. En daarvoor hou ik teveel van mannen (toch wel. Ondanks al die mankementen die ze hebben).

Ik ben er ook trots op dat ik vrouw ben. En vooral de laatste tijd heb ik iets met vrouwen. Sterke vrouwen, mooie vrouwen, slimme vrouwen. Vrouwen die mij inspireren. En dat hoeft echt niet het type vrouw Oprah Winfrey of Maya Angelou te zijn. Neem Romy Boomsma bijvoorbeeld.

Dat is, inderdaad u raadt het goed, de vrouw van Arie Boomsma. Ik volg Romy al een tijdje op Instagam. Ik kwam ergens haar foto tegen en haar timeline met foto’s inspireert me.  Het zijn mooie foto’s, niet allemaal van haar zelf, maar het schept een bepaald beeld van haar. Ze heeft een beetje hippie-achtige, droom-achtige, bohemian stijl. Ze heeft iets met poëzie, iets met olifanten, iets met sterren en de maan. En dit alles fascineert me dan mateloos. En dan heb ik het niet eens over hoe Romy eruit ziet:

unnamedScreenshot_2016-01-27-10-36-30

 

 

Nou, ik snap die Arie wel hoor. Jeutje.  Wat is ze beeldschoon. En ergens heeft ze ook iets…ordinairs. Als ze rond zou lopen in een tokkie trainingspak zou ze mij nog opvallen en dan zou ik juist zeggen “ze heeft iets moois”.

Ik zie helemaal voor me hoe Romy een lesje yoga pakt, mediteert in haar bohemian ingerichte slaapkamer met dromenvanger en daarna een gedicht voorleest aan Arie. “Honderd procent naturel” zegt Arie, en ik snap nu helemaal wat hij bedoelt.

 

Vorige post Volgende post

2 reacties

  • Reageer INSOMNIAC 28/01/2016

    Haha ik heb nog nooit van Romy Boomsma gehoord en ik denk zelden aan Arie, maar ineens heb ik datzelfde beeld voor me!

  • Reageer Iris 31/01/2016

    Ik vraag me dan altijd wel af: wie maakt toch die foto’s van dit soort vrouwen met Instagram-account???

  • Laat een reactie achter