1000 vragen aan jezelf deel 17

16/02/2016 - 6 reacties

Het slechte nieuws: geen kaartjes voor Bee.
Het goede nieuws: Ed heeft een draken-pakje gekregen voor zijn verjaardag.

IMG_20160215_214927

Is geluk een doel of een momentopname?
Een doel is wat je nu nog niet hebt, maar waar je naar toeleeft. Zo zie ik het niet, ik zie het meer als iets wat ik nu hebt, dus dan maar een momentopname.

Met wie wil jij je laatste minuten doorbrengen?
WAT EEN STOMME VRAAG. Godver, wat is dit een stomme vraag. Al moet ik bekennen dat ik er natuurlijk weleens over heb nagedacht, zeker bij het overlijden van mijn oom. Het is natuurlijk mijn gezin, mijn familie, mijn beste vriendinnen. Ja, dan kan ik gelukkig gaan (MAAR DAT DUURT NOG LANG NIET!)

Heb je een missie in je leven?
In balans zijn. Dan is alles goed.

Ben je aan iets verslaafd?
SUIKER! ZOET! Het is verschrikkelijk. Ik moet gewoon wat zoets eten, vooral in de avonduren als ik nog tv kijk (ik ben nu bijvoorbeeld scones met jam aan het eten)(en dat om 21:45 uur!!).

Welk overlijden heb je het meest aangegrepen?
Een vriendin van mij, die euthanasie heeft gepleegd, dat vond ik vooral heel erg dapper. En het overlijden van mijn liefste oom.

Hoe zou de titel van jouw autobiografie luiden?
“Des – doet een dappere poging met eigenlijk alles”.

Hoeveel lijk je al op wie je wilt zijn?
Het liefst lijk ik op mezelf, daar ben ik nu op goede dagen op 80% en op minder goede dagen 70%.

Wanneer moet je een relatie beëindigen?
Wanneer hij over Beyonce zegt “zo overschatte artiest he”, wanneer hij het normaal vindt om tijdens het praten zijn handen in zijn broekzakken te doen en bij elke zin met zijn kruis naar voren hapt, en, erg belangrijk dit: wanneer hij zijn eten niet deelt. Overigens is “hij” ook te vervangen in “zij”.

Hoe belangrijk is je werk?
Niet zo heel belangrijk op dit moment.

Wat had je graag goed willen kunnen?
zingen, piano spelen, tekenen. Dat zijn echt dingen waarvan ik denk “jammer Des”.

Maakt geld gelukkig?
Geld kan je leven gemakkelijker maken en daarom soms ook gelukkiger.

Zou je partner nu opnieuw kiezen?
Ja hoor. Veel eerder zelfs als het kon.

In welke sport denk je goed te zijn?
In dansen! Nergens om, maar ik ben dus VET GOED in dansen. Vooral als ik alleen ben.

Veins je vaak interesse?
hahahhaa, ja. Dat kan ik heel goed. Gewoon op de juiste moment  knikken, “hmm hmm” zeggen en “goh, en wat voelde je daarbij?” vragen.

 

Lees hier de vorige delen.

Vorige post Volgende post

6 reacties

 • Reageer nettelie 16/02/2016

  Jammer van Yoncé, maar dat drakenpakje maakt alles goed :’)
  (En OMG als mannen zo met hun kruis happen, doe normaal!)

 • Reageer nettelie 16/02/2016

  O, en laatst vroeg je naar een tip tegen die cravings, toch? Ik heb jarenlang zoete cravings gehad. Ik denk dat cravings iets hormonaals zijn. (Zijn je hormonen in balans? Mijne niet namelijk.) Ik ben wel een health freak, dus ik at “gezonde” dingen en daar voelde ik me dan minder schuldig over. Maar goed, een pot huisgemaakte Nutella op basis van biologische hazelnoten, rauwe cacao en kokosbloesemsuiker leeglepelen is in principe net zo jammer als een pot echte Nutella leeglepelen. Hoe dan ook. De beste tip kreeg ik van een voedingsdeskundige die ik toevallig sprak. De eerste tip die ze me gaf was: ‘Als je NU iets zoets moet hebben, eet dan iets hartigs! En het liefst iets met eiwitten en/of vetten. Dat wil je helemaal niet, dat snap ik ook wel, maar probeer het de komende weken maar eens uit. Je zult zien dat je cravings afnemen.’ En inderdaad. Die dag erna vrat ik een halve komkommer en wat walnoten toen die pot Nutella weer naar me lonkte. De dag erna een bakje hummus met paprika. Ik had daar op dat moment helemaaaaaal geen trek in, maar ik deed het toch maar omdat ik écht van die cravings af wilde. Dat is nu een paar maanden geleden en ik kan je zeggen: het gaat stukken beter. Ik heb nog steeds heel vaak meteen na het avondeten zin in chocola (chocola is mijn zwakke plek) en dat gun ik mezelf dan ook, maar overdag heb ik eigenlijk nooit meer last van die vreetbuien. Ik heb zelfs geen zin meer in komkommer en hummus! Ik ben momenteel een boek aan het vertalen over o.a. gezonde voeding en de schrijfster daarvan zegt dat het eten van fruit ook een enorm goede manier is om cravings tegen te gaan. De tweede tip die die voedingsdeskundige me gaf was: ‘Als het niet helpt om zoete dingen te vervangen door hartige dingen en je blijft snakken naar zoet zoet zoet, dan eet je waarschijnlijk te weinig tijdens je gewone maaltijden. Probeer eens een tijdje 1,5 of 2 keer zoveel op te scheppen als normaal. Wees niet bang om aan te komen. Ik zie bij heel veel cliënten dat ze daar niet door aankomen, maar juist door afvallen omdat ze dan over de dag heen minder vreetbuien hebben!’ Dat laatste werkte voor mij minder goed, omdat ik niet zulke grote hoeveelheden eten tegelijk op kan, met als gevolg dat ik de hele dag misselijk was. Maar! Ieder lichaam werkt natuurlijk compleet anders. Je zult voor jezelf moeten ervaren wat voor jou werkt en wat vooral niet. Maar die tip van hartig i.p.v. zoet heeft mij in ieder geval echt geholpen.

  • Reageer Des 16/02/2016

   ohhh dit vind ik echt een hele goede tip!! ik heb er zelf ook wel over nagedacht: zo van, nou dan weet ik wel iets hartigs want dat is vast minder slecht. maar ik wil het dan zo graag meteen GOED doen dus gewoon EN geen zoet EN geen hartige dingen, gewoon ff streng zijn voor mezelf.

   • Reageer nettelie 16/02/2016

    Als je te streng bent voor jezelf, komt je lichaam in opstand en dan ben je nog verder van huis. Je mag heus eten, ook om 21.45u ’s avonds! Succes en laat over een tijdje even weten of het heeft geholpen 🙂

 • Reageer Jazzy 16/02/2016

  Hm, maar een doel is niet alleen iets wat je nog niet hebt, maar dat kan ook zijn om iets te behouden toch? Ik denk dat geluk altijd een levensdoel is/moet zijn, ook al ervaar je het nu ook. Ik zie een momentopname meer iets als ‘een toevallig moment’. Maar goed, dat is misschien ook maar net hoe je het interpreteert.

 • Reageer Mille Pagine 16/02/2016

  Ik weet dat het ver weg is, maarrrr… Op 22 februari start de kaartverkoop voor Beyoncé in Brussel! Think about it, het is maar één landje verderop 🙂

 • Laat een reactie achter